Landerd

Preventiewerkers Landerd hebben goodie bag voor jonge mantelzorgers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Er zijn steeds meer jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren van de basisschool en het voortgezet onderwijs die meehelpen omdat een gezinslid bijvoorbeeld langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Het is voor deze jonge mantelzorgers meestal niet meer dan normaal om te helpen, maar ze moeten ook weten dat hun bijdrage zeer gewaardeerd wordt. Daarom willen de Landerdse preventiewerkers jeugd hen een cadeautje geven. Veel jonge mantelzorgers zijn al in kaart gebracht, maar nog lang niet allemaal. Voldoe jij aan de beschrijving en sta je nog niet op de lijst? Meld je dan aan bij Tobias Jubbega of Nettie Nabuurs.

Als jonge mantelzorger hoef je het niet alleen te doen, soms kun je wel wat hulp gebruiken. Het zorgen voor een familielid, in combinatie met je opleiding, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd. Zorg dus goed voor jezelf. Hoe doe je dat en welke ondersteuning is er voor je? 

Deel je zorg
Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.

Bespreek het op school of op je werk
Vertel aan je leraar, mentor, decaan of leidinggevende over je thuissituatie. Door te laten weten dat je iemand om je heen hebt die zorg nodig heeft, groeit het begrip voor jou. Bijvoorbeeld als je een keer iets niet af hebt of er een keer niet bent. Ook kan je omgeving dan meedenken of er dingen zijn die jou kunnen helpen.

Geef aan wanneer het te veel is
Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar echt nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Vraag dan om hulp bij de preventiewerkers jeugd, samen kunnen we dan kijken hoe we je verder kunnen helpen.

Blijf leuke dingen doen
Het blijft lastig, want je bent al zo druk. Maar tijd voor jezelf is heel belangrijk! Ga als het even kan lekker sporten en probeer met vrienden te blijven afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor.

Waar kun je terecht?
Wil je eens met iemand praten? Dat kan altijd bij de preventiewerkers jeugd voor Reek, Schaijk en Zeeland. Tobias en Nettie zijn voor je beschikbaar. Bel gerust, stuur een e-mail of een appje. Tobias is te bereiken via tobias@preventiewerkerjeugd.nl en 06-40091083. Nettie is te bereiken via nettie@preventiewerkerjeugd.nl en 06-53343689. Zij helpen je graag verder. Bij de Mantelzorglijn kun je terecht voor informatie, advies of je kunt er je verhaal kwijt: 030-7606055 of mantelzorglijn@mantelzorg.nl. Ook kun je je ervaring delen met andere jonge mantelzorgers via de community Deel je zorg.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties