Landerd

'Provinciale steun werkt dierproeven in de hand'

Partij voor de Dieren - 'Terug bij af

met proefdiercentrum Landerd'

Door Sergio Boutkan

LANDERD - Recent heeft Landerd Campus een vergunning gekregen om meer proefdieren te mogen houden. Naast muizen en ratten, kunnen binnenkort ook konijnen, hamsters, fretten en honden worden onderworpen aan pijnlijke, ziekmakende en soms dodelijke proeven. De Partij voor de Dieren vindt het verwerpelijk dat de provincie mee wil betalen aan nog meer dierproeven op Landerd Campus. Volgens de partij werkt de provincie daarmee dierproeven in de hand. “De provincie lijkt vooral bedrijvigheid te willen en heeft daarbij weinig oog voor het welzijn van dieren”, stelt fractievoorzitter Marco van der Wel (foto).

De provincie Noord-Brabant heeft in maart 2014 twee miljoen euro geïnvesteerd in twee medische fondsen. Middels deze medische fondsen kunnen bedrijven die dierproeven doen een aanvraag doen voor financiële steun. Daarmee ondersteunt de provincie dierproeven, stelt de PvdD. Van der Wel: “Wij zijn geschrokken van deze vergunning voor konijnen, hamsters, fretten en honden. Het is een duidelijke keuze van het college geweest om dierproeven financieel mogelijk te maken en nu gaat het van kwaad tot erger. Dat terwijl het college een duidelijke keuze kan maken door alleen te investeren in alternatieven voor dierproeven, die beter zijn voor dier én mens."

De Partij voor de Dieren strijdt al sinds haar bestaan tegen dierproeven. "Proefdieren ervaren veel pijn, angst en stress. Daarnaast zijn dierproeven omslachtige en inefficiënte methoden om meer te weten te komen over de menselijke gezondheid. Proefdiervrije technieken zijn veel betere voorspellers gebleken om onze kennis over ziekten en gezondheid bij de mens te vergroten. Mede dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer is het budget voor alternatieven voor dierproeven in Nederland inmiddels verdubbeld."

|Doorsturen

Bart

2015-02-25 17:24:21

Aan de redactie: het is natuurlijk "Partij vóór de Dieren", i.p.v. "Partij vàn de Dieren".

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties