Landerd

16 kuub zwerfafval opgeruimd

Opschoondag in Landerd groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op zaterdag 23 maart deden ongeveer 300 vrijwilligers, jong en oud, van 15 verschillende verenigingen in Landerd mee aan de Landelijke Opschoondag. Onder het motto 'Schoon en Duurzaam Landerd' en de spreekwoorden ‘Vele handen maken licht werk’ en ‘Alle kleine beetjes helpen’ is in totaal zo'n 16 kuub zwerfafval opgeruimd. "Dit is een geweldig resultaat. Hopelijk dat schoon, schoon blijft en iedereen er zich van bewust is dat afval niet op straat en in onze natuur thuis hoort", laat de gemeente weten.

Wethouder Ben Brands opende de schoonmaakdag samen met buurtvereniging De Steenmakkers in Zeeland. Jong en oud had zich verzameld op het speelterrein gelegen aan de Zwerfsteen (foto). Met z’n allen is die ochtend in de wijk in de directe omgeving het zwerfafval opgeruimd.

Deelnemende verenigingen
Naast buurtvereniging De Steenmakkers hebben buurtverenigingen De Vlasakkers, De Strepen, Van Kilsdonkplein, Vur d’n Berg en Vezelstraat uit Zeeland, De Stroat, De Grune’n Hoek, ‘t Gaal en ’t Kolfke uit Schaijk, in hun eigen buurt het zwerfafval opgeruimd. Jeugdleden van voetbalverenigingen Festilent en VCO uit Zeeland hebben die ochtend op hun sportpark en in de omgeving het restafval opgeruimd. Scouting Schaijk, die ook al heel veel jaren meedoet aan de landelijke opschoondag, heeft ’s middags de (wijde) omgeving van het Scoutinggebouw in Schaijk schoongemaakt. Leden van de Wildbeheerseenheid Groot Maashorst namen een groot deel van het buitengebied en de natuur van Landerd onder handen. Dat doen ze al heel veel jaren. Grote hoeveelheden afval zijn zo uit het mooie buitengebied van Landerd opgeruimd.

De gemeente stelde allerlei hulpmiddelen beschikbaar, zoals handschoenen, zakken, prikstokken en containers. Het ingezamelde zwerfafval is dezelfde dag nog door medewerkers van de buitendienst opgehaald bij alle verenigingen en afgevoerd. De vrijwilligers zijn door de gemeente getrakteerd op een krentenbol.

De gemeente bedankt alle vrijwilligers. "Door jullie inzet is Landerd nog schoner. Laten we onze leefomgeving met z’n allen blijvend schoonhouden."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties