Landerd

Operatie Steenbreek: tegeltje eruit plantje erin

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Operatie Steenbreek is een landelijk opgezet programma om burgers, bedrijven en de overheid te informeren en te stimuleren om tuinen groener te maken. Gemeente Landerd is aangesloten bij Operatie Steenbreek vanuit het watersamenwerkingsverband As50+. Het samenwerkingesverband bestaat uit zes gemeenten en Waterschap Aa en Maas.

Wethouder Maathuis plant samen met de wethouders van deelnemende gemeenten een vlinderstruik.

Woensdag 7 maart ondertekenden de deelnemende gemeenten een convenant voor het promoten van meer groen in plaats van bestrating. Om het goede voorbeeld te geven plantten de wethouders, onder wie Ben Maathuis van Landerd, vlinderstruiken bij het carillon in Oss.

Door de verandering van het klimaat hebben we bij regenbuien steeds vaker wateroverlast. De klimaatverandering zorgt ook voor langere droge perioden met hogere temperaturen en vaak een watertekort in de bodem. De problemen van wateroverlast en van watertekort kunnen we oplossen door onze omgeving beter in te richten. Dit kunnen we doen door het verwijderen van bestrating en vervangen door groen. Het regenwater kan dan direct in de bodem zakken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties