Landerd

Operatie Steenbreek: allemaal een ton

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD/OSS - De riolen worden steeds meer belast door hevige buien. De gemeentes en het waterschap in Noordoost-Brabant ondernemen diverse actie om de overlast hiervan te beperken. Ook inwoners kunnen maatregelen treffen door thuis regenwater af te koppelen van het riool, bijvoorbeeld door het op te vangen in een regenton. Om dit te stimuleren geven Landerd en Oss in de maand oktober korting op de aanschafprijs van een regenton.

Het opvangen van regenwater is voordelig, want plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater in plaats van kostbaar drinkwater. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor meer koelte tijdens warme dagen en voor een leefomgeving voor vlinders, bijen en vogels.

Korting
Via je gemeente kun je een kortingsbon krijgen om in te leveren bij één van de deelnemende winkels. Zo krijg je direct 20 euro korting op een regenton naar keuze. Het assortiment wisselt per winkel. De deelnemende winkeliers schenken daarnaast zelf nog eens 10 euro korting op de aanschaf van aanverwante artikelen zoals aansluitmateriaal of op de ton zelf. In de winkel staat aangegeven op welk(e) artikel(en) de extra korting van toepassing is. Dit kan overal anders zijn. In totaal kun je dus 30 euro korting ontvangen op de aanschaf van een regenton en eventuele aanverwante artikelen.

In totaal doen 21 winkels mee aan de actie, waaronder Van der Burgt Uw Groene Vakwinkel in Zeeland, Praxis Uden, Gamma Oss, Tuincentrum Coppelmans in Oss en nog evel andere. De regentonactie wordt in de maand oktober vanuit de campagne Operatie Steenbreek gehouden in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. Kijk op de website van je eigen gemeente voor het downloaden van de kortingsbon.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties