Landerd

Open schaapskooi op Landgoed Nabbegat

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Zaterdag 5 september is er weer een open schaapskooi op Landgoed Nabbegat, georganiseerd door Het Schapenvolk van de Maashorst. De schaapskooi is geopend van 10 tot 12 uur en er is onder meer een demonstratie schapendrijven.

In de landelijke omgeving van Landerd ligt het mooie Landgoed Nabbegat van Wim en Joke Jans. Sinds enige tijd wordt de schaapskooi van het landgoed de eerste zaterdag van de maand gebruikt voor activiteiten die met schapen en wol te maken hebben. Deze activiteiten worden georganiseerd door Landschapsbegrazing het Nabbegat, van Wim en Joke, en de vrouwen van stichting Wild van Maashorstwol. Zij werken samen als Het Schapenvolk van de Maashorst om het gebruik van schapenwol, de begrazing en het lamsvlees te promoten.
De schaapskooi is 5 september geopend van 10 tot 12 uur. Wil je de demo schapendrijven meemaken die door herderin Joke om 9 en 11 uur wordt gegeven, zorg dan dat je op tijd bij de ingang van de schaapskooi klaarstaat. De kosten voor het bijwonen van de demonstratie bedragen 3 euro per persoon, contant te betalen.
Wil je een mooie buideltas vilten van de wol van de schaapskudde van Landgoed Nabbegat dan is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden en te betalen via wildvanmaashorstwol@gmail.com. De kosten voor deze workshop bedragen 39,95. De workshop is van 9 tot 11.30 uur in de schaapskooi.

Tijdens de open schaapskooi zijn spinsters uit de omgeving welkom om met elkaar te komen spinnen. Deze activiteit is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Tussen 10 en 12 uur kun je verder de heerlijkste stukjes lamsvlees uit de diepvries van het landgoed kopen evenals vilt- en spinvachten.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties