Landerd

Arena-voetbaloverzicht: tweede seizoenshelft gaat van start

Op jacht naar de schaal, mikken op een periodetitel of knokken tegen degradatie?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO – Na enkele inhaalwedstrijden in het afgelopen weekend staat de tweede helft van het voetbalseizoen 2019-2020 op het punt van beginnen. In het verspreidingsgebied van weekblad Arena pakken zondag 26 januari in totaal 12 amateurclubs de draad weer op: DAW Schaijk in de tweede klasse H, Estria in de derde klasse D, Herpinia en Vesta ’19 in de vierde klasse E, Achilles Reek, Festilent, VV Gassel, SES Langenboom en SCV ’58 in de vierde klasse H, OKSV in de vijfde klasse C (district Zuid I), VCO in de vijfde klasse E en GVV’57 in de vijfde klasse F. Waar sommige clubs vol overgave jagen op het kampioenschap of mikken op een periodetitel - en daarmee een plekje in de nacompetitie - wacht voor andere verenigingen juist een zwaar gevecht tegen degradatie. Halverwege het seizoen 2019-2020 maakt Arena een tussenbalans op.

Bart Cruijsen namens Estria in actie tegen Rood-Wit. (foto: Matt Gerrits)

2e KLASSE H

DAW Schaijk moet naar beneden kijken

DAW Schaijk maakt een uiterst moeizaam seizoen door. Van de laatste vijf competitieduels gingen er maar liefst vier verloren. Ook de wedstrijd tegen directe concurrent Heeswijk mondde afgelopen zondag uit in een 1-0 nederlaag. Het team van trainer Rob van der Ven staat daardoor maar net boven de degradatiestreep. De Schaijkenaren hoeven echter nog niet te wanhopen, want het staat op de ranglijst van de 2e klasse H allemaal erg dicht bij elkaar. Twee overwinningen en je bent van degradatiekandidaat plotseling een subtopper.

3e KLASSE D

Estria komt tekort in derde klasse

Na twee promoties op rij komt Estria dit jaar uit in de derde klasse. Dat is een niveautje te hoog voor de club uit Escharen, zo bleek tijdens de eerste competitiehelft. In elf wedstrijden pakten de rood-witten slechts één schamel puntje, na een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse ’08. Degradatie naar de vierde klasse lijkt dan ook onafwendbaar voor de ploeg van de geplaagde trainer Angelo Simone.

4e KLASSE E

Herpinia en Vesta ’19: stabiele subtoppers

Vesta ’19, de fusieclub van SDDL en VV Ravenstein, en Herpinia draaien met respectievelijk een zesde en zevende plaats stabiel mee in de subtop van de ranglijst van de vierde klasse E. Vesta sloot de eerste competitiehelft af met een 1-0 overwinning op Ulysses en blijft daardoor kansrijk in de strijd om de tweede periodetitel. De zwart-witten hervatten het seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen NLC’03. Herpinia neemt het thuis op tegen kampioenskandidaat VV Alem.

4e KLASSE H

Trainer Edwin Peters langer bij titelkandidaat Festilent

Festilent-hoofdtrainer Edwin Peters verlengde onlangs zijn aflopende contract. De Ossenaar gaat na de zomer beginnen aan zijn derde seizoen bij de Zeelanders, die meedoen om het kampioenschap in de vierde klasse H. De blauw-witten staan na twaalf duels maar twee puntjes achter koploper SV Milsbeek en mogen dus dromen van de schaal.

Ook Achilles Reek doet het uitstekend in deze klasse. Met 24 punten uit 12 wedstrijden staat de Reekse equipe op een keurige vijfde plaats. Achilles start de tweede competitiehelft zondag met een thuisduel tegen SES, de nummer elf in de rangschikking. Ondanks de enigszins tegenvallende resultaten tot nu toe verlengde de Langenboomse club het contract met trainer Arian Meeuwsen begin deze maand met één seizoen.

VV Gassel is met 14 punten een degelijke middenmoter. Het bestuur van de club bereikte deze winter overeenstemming met hoofdtrainer Dennis Koenders over verlenging van zijn contract met één jaar. Bestuur en spelersgroep zijn zeer content met de samenwerking met de in Cuijk woonachtige oefenmeester.

Promovendus SCV ’58 heeft het zwaar in de vierde klasse. Op 24 november pakten de mannen van de nieuwe coach Bob Gremmen op bezoek bij SES de eerste en enige drie punten van dit seizoen tot nu toe. De geel-blauwen zullen dan ook alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven op dit niveau.

5e KLASSE C

OKSV draait bovenin mee

OKSV draait goed bovenin mee in de vijfde klasse C. De groen-zwarten bleven de eerste negen duels ongeslagen (7 overwinningen en 2 remises), maar beleefden in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop een dipje met drie nederlagen op rij. De ploeg uit Overlangel vindt zichzelf daardoor terug op de vierde plaats. Zondag speelt OKSV thuis tegen laagvlieger MOSA ’14.

5e KLASSE E

VCO boekt in elfde duel eerste zege

Na negen nederlagen en één gelijkspel boekte VCO afgelopen zondag de eerste zege van dit seizoen. De club uit ’t Oventje, die dit jaar het zestigjarig bestaan viert, was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Nederwetten. Komende zondag speelt de hekkensluiter wederom thuis. De rood-witten ontvangen dan VV Irene.

5e KLASSE F

Wisselvallig seizoen voor GVV ‘57

GVV ’57 maakt een wisselvallig seizoen door in de vijfde klasse F. De Gravenaren wisselen doelpuntrijke zeges (6-0 tegen VV Menos, 5-0 tegen HBV en 5-3 tegen VCA) af met flinke nederlagen (0-5 tegen koploper Merselo en 4-2 tegen Leunen) met als resultaat een voorlopige zesde plaats op de ranglijst. De zwart-witten hervatten de competitie zondag met een duel tegen het laag geklasseerde SVS Stevensbeek.

 

Edwin Peters tekent bij in Zeeland.

DAW in het met 1-2 verloren duel tegen Olympia Boxmeer. (foto: Bas Delhij)

Dennis Koenders (links) en VV Gassel-voorzitter Eric van Boekel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties