Landerd

Ook Landerd wil meer geld voor gemeentefonds

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Kleine gemeenten, waaronder ook Landerd, willen dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) van het Rijk meer geld eist voor álle gemeenten. Pas daarna willen ze praten over het kabinetsplan om het geld op een andere manier over de gemeenten te verdelen. "Anders betalen inwoners van kleine gemeenten de rekening, met als gevolg minder gemeentelijke voorzieningen en hogere lokale lasten."

Landerd is één van de tachtig gemeenten die deze oproep ondersteunt: “Als kleine gemeente willen we niet dat een andere verdeling van rijksgelden ten koste gaat van voorzieningen in de dorpen en dat inwoners opdraaien voor de kosten”, stelt wethouder Hans Vereijken (financiën).

De gemeenten in Nederland met minder dan 20.000 inwoners hebben zich verenigd in de K80. "Tachtig krachtige gemeenten die de VNG oproepen tot het eisen van meer geld voor het gemeentefonds." Om hun eis kracht bij te zetten is een motie ingediend voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de VNG op 25 september. Ze willen dat de koepelorganisatie van alle gemeenten met minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in gesprek gaat over de herijking van het gemeentefonds.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties