Landerd

Landerd Sportzomer voor kinderen uit Reek, Schaijk en Zeeland

'Ook in de vakantie samen actief bezig blijven'

Door Siem van Merwijk

LANDERD - De zomervakantie voor basisscholieren staat voor de deur en dat betekent dus lekker een paar weken vrij. Niet alleen op school, maar ook op de vele sportverenigingen in onze regio. Als het aan Landerd SpoRtZO ligt is dit geen reden voor de kinderen om een vakantie lang niet te sporten. De buurtsportcoaches willen met name de jeugd tussen de 6 en 12 jaar ook in de zomer laten bewegen door middel van diverse activiteiten in Reek, Schaijk en Zeeland. Arena sprak met buurtsportcoach Bram Siero over hoe dit in zijn werk gaat.

Buurtsportcoach Bram Siero van Landerd SpoRtZO.

“Zie het als een alternatief voor de sporten die kinderen normaal gesproken het hele jaar door doen”, zegt Siero, die als buurtsportcoach onder meer les geeft op basisscholen in Landerd. Omdat de coaches van Landerd SpoRtZO niet gebonden zijn aan de schoolvakanties hebben zij de mogelijkheid om ook in de zomervakantie activiteiten te organiseren. Het doel voor deze zomer is volgens Siero echt het laten bewegen van de basisschooljeugd. “Maar als er broertjes of zusjes mee komen die iets jonger of ouder zijn is dat natuurlijk geen probleem, we kunnen voor iedereen iets leuks regelen.”

Divers aanbod spellen
De activiteiten die gedaan worden zijn afhankelijk van het weer, maar sport en spel staan hierbij altijd centraal. “Indien het weer het toelaat zullen we ongetwijfeld waterspellen gaan doen. Als het wat minder mooi weer is, kunnen we bijvoorbeeld gaan boogschieten, voetballen of badmintonnen.” Het aanbod wordt dus erg divers, net zoals de locatie. “We rouleren binnen de gemeente Landerd, zodat ieder dorp even veel aan bod komt.” In ieder dorp is er een vaste locatie waar vijf keer sportactiviteiten worden georganiseerd. In Reek is dit het kunstgrasveld aan het Kerkpad, in Schaijk bij sportvereniging DAW en in Zeeland bij het grasveld aan de Vlasroot. Voor de exacte data en tijden kun je kijken op de Facebookpagina van Landerd SpoRtZO.

'Actief bezig zijn'
Siero hoopt vooral dat kinderen blijven bewegen. De manier waarop maakt voor hem niet uit. “Onze doelstelling is dat kinderen op elk mogelijke manier actief bezig blijven. We hopen natuurlijk dat wij ze een handje kunnen helpen en dat ze naar onze activiteiten komen.” Naast sportief bezig zijn is het volgens Siero ook een goede manier om elkaar te ontmoeten. “Het is gewoon gezellig samen sporten net zoals ze het hele jaar lang op school doen, maar dan met andere activiteiten in de buitenlucht.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties