Landerd

Onderzoek: Hoe voel jij je in De Maashorst?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - De werkgroep Maashorstburgers, een projectgroep van de dorpsraad Nistelrode met leden in de omringende kernen van natuurgebied De Maashorst, is op zoek naar de algemene mening van inwoners over hun beleving in De Maashorst.

"De Maashorst: ons mooie natuurgebied waarin we zo graag wandelen, fietsen, sporten of gewoon lekker zitten om te genieten van de prachtige natuur. Van de stilte, de hei, de vennetjes, de kleurschakeringen in de verschillende seizoenen. Diezelfde Maashorst is volop in beweging. Zo zijn er de wisenten, de taurossen en de Exmoorpony’s en werden de begrazingsgebieden voor deze grote grazers flink uitgebreid. En omdat er zoveel ontwikkelingen gaande zijn, vinden wij het belangrijk om eens onafhankelijk te onderzoeken hoe de eigen inwoners van de omringende gemeenten zich voelen in De Maashorst."

1. Kom je graag in natuurgebied De Maashorst?
2. Zijn er ontwikkelingen die je graag anders zou zien?
3. Wat zijn jouw ervaringen in het gebied?

Doe mee met het onderzoek van de dorpsraad Nistelrode en laat weten hoe jij De Maashorst ervaart. Ga naar www.dorpsraadnistelrode.nl en beantwoord drie eenvoudige vragen of reageer met je persoonlijke opmerkingen via dorpsraadnistelrode@gmail.com

 

|Doorsturen

Gabriele

2019-10-12 22:45:48

Ik wil met mijn paard in het bos kunnen blijven rijden ook in het begrazingsgebied. Zonder bang hieven te zijn voor taurussen of wisenten. Laat de hertjes rond dartelen en schaapskudde de heide op gaan. Laat het beetje natuur wat er nog is voor iedereen zijn en laat de "koeien" bij de boeren!

Bea van Zoggel

2019-10-15 11:24:45

Ja ik kom graag in de Maasthorst, maar er zijn dingen die best anders zouden kunnen en moeten. Om te beginnen: alle hekken weg. Alleen een groot hek om het totale gebied heen, zodat mens en dier op eigen gelegenheid rond kunnen lopen, zonder goedbedoelde en volledig misplaatste bemoeienis van mensen die denken dat ze het beter weten. Als je een natuurgebied binnengaat is dat een NATUURgebied. Daar moet de natuur zijn gang gaan. Je hebt dus rekening te houden met dieren die misschien wild of halfwild zijn. Niet aaien dus, of voeren, of je kids op hun rug zetten voor een selfie. Afstand houden en voor de rest gewoon genieten. En een bord bij de ingang: betreden op eigen risico. Is al het gezeur over aansprakelijkheid ook meteen van de baan. En ja, dan kun je nog steeds volop genieten van de natuur. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties