Landerd

Ondernemersverenigingen missen visie bij gemeenten Landerd en Uden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN – De ondernemersverenigingen in Zeeland, Schaijk/Reek, Odiliapeel, Volkel en Uden zijn niet te spreken over hoe de gemeenten Landerd en Uden in aanloop naar de herindeling in 2022 omgaan met de belangen van hun leden. “Wij missen een duidelijke visie bij de gemeenten Landerd en Uden”, stellen de ondernemersverenigingen, die daarover onlangs een brief stuurden naar de college- en raadsleden van beide gemeenten.

Alfred van Meegen (links) en Alfons Smits.

Als voorbereiding op de nieuw te vormen ‘Maashorstgemeente’ stuurden de voorzitters van ZOV Zeeland, MKB Schaijk-Reek, UOV De Kring Uden, OV Odiliapeel en OV Volkel vier weken geleden een brief aan de colleges van B en W en de gemeenteraden van Landerd en Uden.

'Wij hebben gezamenlijk overleg gehad met het oog op de nieuw te vormen gemeente', schrijven de ondernemersverenigingen. 'Daaruit is naar voren gekomen dat wij gezamenlijk onze input willen leveren. Om deze input gedegen en constructief aan te leveren vragen wij u om een antwoord op onderstaande vragen:
• Wat is de economische visie van zowel Uden als Landerd tot 2022?
• Wat is de economische visie van zowel Uden als Landerd na 2022?
• Overzicht economisch beleid Uden en Landerd, en verschil in uitvoering in breedste zin van het woord met betrekking tot bijvoorbeeld gevelbelasting, ontwikkeling industrieterreinen, toeristenbelasting en ontwikkeling gebied Maashorst.'

‘Show voor de burgers’
Ondanks het uitdrukkelijke verzoek om een schriftelijke reactie binnen 14 dagen, wachten de ondernemersverenigingen na vier weken nog altijd op een antwoord van de beide gemeenten. Dat stuit de verenigingen tegen de borst. “Erg spijtig dat we nog niets hebben gehoord”, zegt Alfred van Meegen namens de ZOV. “Wij hebben als ondernemers de indruk dat we maar weinig worden betrokken bij het herindelingsproces. Het Festival Gemeente Maashorst van afgelopen maandag was daar een voorbeeld van. Dat was vooral een show voor de burgers.”

‘Niet tegen fusie met Uden’
“Wij missen vooral een heldere visie bij de gemeenten Landerd en Uden”, gaat van Meegen verder. “Leg als gemeenten nou bijvoorbeeld eens duidelijk uit waaróm het zo goed is om te gaan herindelen. Als ZOV zijn wij an sich niet tegen een fusie met Uden. Zij hebben veel industrie en wij zijn als Zeeland weer sterk op het gebied van horeca en recreatie. Dat kan best een goede match zijn.”

‘Ook Oss erbij betrekken’
“Ook ik mis een stuk visie bij de gemeenten”, stelt Alfons Smits, voorzitter van MKB Schaijk-Reek. “Er wordt bijvoorbeeld nooit uitgelegd waarom het voor Landerd beter zou zijn om bij Uden aan te sluiten in plaats van bij de gemeente Oss. Om een écht sterke nieuwe gemeente te vormen, moet in mijn ogen ook Oss erbij worden betrokken.”

 

|Doorsturen

A. van Meegen

2019-06-26 20:29:08

Beste Sergio, met bovenstaand artikel vlieg je uit de bocht. In het gezamenlijke gesprek van afgelopen maandag in Uden is aangegeven dat OV’s Uden & Landerd vraagtekens zetten bij het ophalen van informatie middels Maashorst Challenges & Maashorst Festival. Wij zien meerwaarde in het creëren van een visie gebaseerd op huidig beleid waarin verschil in uitvoering tussen Uden & Landerd is meegenomen, informatie die gemeenten moeten aanleveren. Dit is de aanleiding voor het gezamenlijk schrijven waaruit je citeert. Dat we qua communicatie & verwachtingsniveau (nog) niet helemaal op een lijn zitten met de gemeenten neemt niet weg dat we als gezamenlijk OV’s een constructieve houding aannemen om tot een breed gedragen visie voor alle ondernemers in Uden & Landerd te kunnen komen. En juist hierom waren we als voorzitters aanwezig op het Maashorst Festival om dit nogmaals te benadrukken, met Maashorst Gemeente als gemeenschappelijke deler. Het glas is half vol en niet half leeg! Alfred van Meegen, ZOV

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties