Landerd

Oerfestival De Maashorst: 'Volop ruimte voor de natuur en elkaar'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST – Het programma van de derde editie van Oerfestival De Maashorst is zo goed als rond. Een week (van 18 tot en met 25 oktober) met activiteiten voor jong en oud, allemaal in de buitenlucht.

Het Oerfestival is een verzamelnaam voor allerlei activiteiten in De Maashorst die jaarlijks plaatsvinden in de herfstvakantie. Het is in het leven geroepen om meer mensen de natuur in te krijgen. Zowel nieuwe bezoekers als inwoners. Ondernemers, 'gebiedspartijen' en vrijwilligers zetten zich in om samen het gebied op de kaart te zetten. Door elkaar op te zoeken, ontstaan er soms verrassende nieuwe samenwerkingsverbanden.

Opzet en ambitie bijstellen
Voorgaande jaren trok het festival meer dan 11.000 bezoekers. Op het hoofdfestival in Herperduin alleen al waren dat er meer dan 6.000. "De bijzondere omstandigheden rondom Covid-19 dwongen ons om de opzet aan te passen en onze ambitie bij te stellen", laat de organisatie van het Oerfestival weten. "We hebben nog meer de samenwerking opgezocht met ondernemers en partijen. Door hen aan elkaar te verbinden zijn we gekomen tot een afwisselend programma met vele kleinschalige activiteiten verspreid over De Maashorst. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en zorgen we dat er voldoende ruimte is om afstand te geven aan elkaar. Met de campagne mikken we dit jaar niet zozeer op het trekken van landelijke bezoekers naar het festival. We hopen dat vooral mensen uit de regio komen genieten en zich laten verrassen door het scala aan activiteiten in hun eigen omgeving."

Programma
Op het programma staan vier minifestivals, diverse excursies en activiteiten bij ondernemers. Een aantal vertrouwde gezichten is weer van de partij. Zo geeft Dunes Games een sportieve Oercamp bij een tweetal minifestivals. De lokale IVN afdelingen verzorgen gratis excursies vanaf alle minifestivallocaties. En ook de dames van Wild van Maashorstwol reizen weer mee. Verder kun je onder meer alpaca’s knuffelen in Vorstenbosch, is er een ponymiddag bij de kinderboerderij in Oss, avondklimmen bij het klimpark in Uden, een nachtwandeling vanaf het Natuurcentrum en een pompoenproeverij aan het paardenpark bij zorgboerderij Van der Wijst.

Minifestivals
De minifestivals zijn geclusterde activiteiten van meerdere ondernemers en partijen op één locatie. Er zijn kids-activiteiten, workshops en demonstraties, excursies, informatiestands, outdooractiviteiten en uiteraard lekker eten en drinken. Er zijn dit jaar vier minifestivals:
* Natuurcentrum De Maashorst, zondag 18 oktober;
* Infopunt Keent, woensdag 21 oktober;
* Charmecamping Hartje Groen en de Boshut in Schaijk, vrijdag 23 oktober;
* Ontmoetingsplek De Nistel, zondag 25 oktober.

Meer informatie
Meer informatie, het tijdschema en aanmeldmogelijkheden zijn te vinden op www.oerfestivaldemaashorst.nl. Neem daar nu alvast een kijkje om in de stemming te komen met een terugblik naar vorig jaar. Of volg Oerfestival de Maashorst via Facebook.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties