Landerd

Natuurorganisaties boos over verplaatsing camping in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd wil aan de Palmstraat in Schaijk een nieuwe poort voor De Maashorst realiseren. Om dit mogelijk te maken is een transportbedrijf gesloopt en moet ook de nabijgelegen natuurcamping van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC) naar een andere locatie verplaatst worden. Dat laatste is tegen het zere been van een aantal natuurorganisaties.

"Zonder daarover met de Natuurorganisaties te communiceren heeft de gemeente een vervangend terrein aangewezen in het gebied Steenbergen, tussen Zeeland en Uden", zegt Jan-Willem Hermans namens Stichting natuurorganisaties De Maashorst. Het gaat om een terrein van 5 hectare, geschikt voor 185 kampeerplaatsen.

Stichting Natuurorganisaties de Maashorst en de Stichting Natuur en Milieu Landerd zijn boos over dit voorstel. Hermans: "Middels een brief hebben zij dat kenbaar gemaakt richting het college van B & W. Ook de Dassenwerkgroep Brabant Noordoost heeft bezwaar aangetekend tegen het voornemen."

Reden van het bezwaar is volgens Hermans het feit dat de locatie deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Brabant en dichtbij de natuurkern van De Maashorst ligt. "In het gebied komen bijzondere planten en diersoorten voor zoals dassen, reeën, blauwe bosbessen, haviken, bosuilen, zwarte spechten, nachtzwaluwen en levendbarende hagedissen, bloedrode roofmieren en grijze zandbijen. Uit recente inventarisaties van de natuurorganisaties blijkt dat de natuurkwaliteit en -diversiteit in het gebied sterk is toegenomen door het creëren van open plekken en het aanplanten van nieuwe boomsoorten in het kader van de bosomvorming."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties