Landerd

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september

Mountainbikewedstrijd, toertocht en marathon in De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september staat in De Maashorst het mountainbiken centraal met op zaterdag de landelijke jeugdwedstrijd en op zondag een toertocht en marathon met tijdsregistratie. Deze activiteiten, georganiseerd door Mountainbikeclub Oss, leiden de deelnemers door Brabants grootste aaneengesloten natuurgebied, De Maashorst.

Door heel Nederland vinden gedurende het jaar mountainbikewedstrijden plaats voor de jeugd. Mountainbikeclub Oss faciliteert al enige jaren één van deze wedstrijden, zo ook dit jaar. Deze wedstrijd op parcours De Witte Ruysheuvel zorgt elk jaar weer voor spanning en uitdaging voor de deelnemers.

Marathon en toertocht
Meedoen aan deze marathon betekent een geweldige rit over natuurlijke trails door bos- en heidegebieden en zandstuifduinen in Herperduin. De start- en finishplaats bij parcours de Witte Ruysheuvel, dat bekendstaat om de steile beklimmingen en technische afdalingen, maakt de uitdaging compleet. Er kan gekozen worden voor de 70 of 120 kilometer. Om de marathon tot een goed einde te brengen zijn er voldoende verzorgingsposten, met een uitgebreid assortiment aan drank en voeding, langs de route aanwezig. Daarnaast zal er voor iedere deelnemer na afloop een lekker gevuld broodje klaargemaakt worden. Voor degenen die niet mee willen of kunnen doen aan de marathon, is er deze dag ook nog de toertocht van 45 kilometer. De route gaat voor 95% over onverharde paden.

Kijk voor meer informatie op www.mountainbikecluboss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties