Landerd

Morocco Desert Challenge: wisselend succes voor Landerdse deelnemers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

De eerste twee dagen van de Morocco Desert Challenge zijn voor de Landerdse deelnemers met wisselend succes verlopen. Zeelander Wouter Rosegaar, de navigator van Erik van Loon, brengt het er vooralsnog het beste van af. Het duo staat in de top van het algemeen klassement na twee van de acht etappes. Jack en zijn zoon Teun Derks uit Schaijk openden de rally zaterdag met een verdienstelijke 43e plaats in de SSV-klasse, maar zondag in stage 2 slaagden zij er niet in de finish te bereiken.

“Na de goede eerste dag hadden we zondag een wat mindere dag“, laten Jack en Teun weten. “Door een afgebroken en een verbogen draagarm zijn we twee keer over de kop gegaan. Hierdoor was de proef uitrijden niet mogelijk. Het serviceteam heeft keihard gewerkt, waardoor we maandag weer van start konden met de buggy.“

Egbert Wingens en Marije van Ettekoven uit Schaijk vormen samen met Marijn Beekmans uit Boekel het DDW-rallyteam. In het sterk bezette deelnemersveld bij de trucks eindigde het drietal zaterdag als 17e en zondag als 24e in het dagklassement. In de overall ranking staat de DDW-truck (foto) na twee etappes op de 16e plaats. 

B&B-rallyteam
Het B&B Rallyteam van de neven Eddy Bens en Paul van Boekel uit Zeeland debuteert dit jaar in de Morocco Desert Challenge. Het duo pakte met hun Toyota Landcruiser de 39e plaats in de eerste etappe en de 58e plek in stage 2. In het algemeen klassement vinden we Eddy en Paul terug op de 49e plaats.

Perfect dagje voor Van Loon & Rosegaar
Het is nog niet vaak voorgekomen in de Cross Country carrière van Erik van Loon dat hij echt de sporen moet uitzetten op een proef. Met slechts een paar motoren voor hem en Wouter Rosegaar zetten ze de eerste sporen. Het lukt tevens om stage 2 te winnen met een voorsprong van veertien minuten.

"Ja, daar word je wel even blij van," vertelt Van Loon. "De etappe openen en winnen is het lastigste wat er is. Wat het nog mooier maakt, is dat we de tijdstraf van gisteren daarmee teniet doen. Ferreira was voor ons gestart, maar voor de neutralisatie waren we daar al voorbij. Het was een erg snelle proef, we hebben de 191 aangetikt. Geweldig!"

De tijdstraf zaterdag werd veroorzaakt doordat ze te snel hebben gereden in een speedzone. Rosegaar is het niet helemaal eens met de organisatie: "Het was na een checkpoint, dus als het gevaar al is geweken. Daar kregen we één piepje en zijn we meteen van het gas gegaan. In Dakar krijg je daar hooguit een minuut straf voor, en na de situatie laten ze hem ook regelmatig varen. Dus dan is tien minuten wel erg zwaar bestraft. Daar gaan we het nog wel over hebben met de organisatie, maar eerst even genieten van vandaag."

Eddy Bens en Paul van Boekel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties