Landerd

Mathieu de Klein stopt als raadslid

Moritz Böhmer nieuwe lijsttrekker Progressief Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 hebben de leden van Progressief Landerd Moritz Böhmer gekozen tot fractievoorzitter en lijsttrekker. Mathieu de Klein, de huidige fractievoorzitter van PL, had voor de zomervakantie bij het bestuur aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode en direct een stap terug te willen doen. Tijdens de raadsvergadering van 28 september draagt hij zijn verantwoordelijkheden over.

Mathieu de Klein (links) en Moritz Böhmer.

Moritz Böhmer is blij met zijn uitverkiezing en heeft veel zin om voor de komende verkiezingen campagne te gaan voeren. “Aan de thema’s zorg voor (kwetsbare) inwoners, herindeling van Landerd en klimaatverandering zullen we nog actiever aandacht geven. Op deze thema’s zijn nog de nodige verbeteringen door te voeren”, meent Böhmer. Moritz Böhmer is 54 jaar, zelfstandig ondernemer en
woonachtig in Reek. Hij was in de periode 2010-2014 raadslid en wethouder van mei 2014 tot oktober 2015.

Mathieu de Klein
De terugtredende stap van Mathieu de Klein was onverwacht. 'Hij wordt door velen bewonderd voor zijn inzet, dossierkennis en vasthoudendheid. Hij voerde sterke inhoudelijke en integere debatten in de gemeenteraad waarbij hij contact zocht met belanghebbende inwoners', stelt PL in een persbericht.

“Het was geen gemakkelijke keuze", reageert Mathieu de Klein. "Het raadswerk is een verantwoordelijke en boeiende taak, maar na bijna tien jaar is het nu tijd om voor mijn gezin en privéleven te kiezen.” Mathieu de Klein is raadslid voor Progressief Landerd sinds september 2008 en sinds mei 2014 fractievoorzitter.

|Doorsturen

anton coolen

2017-09-18 09:55:33

Waarde Moritz,

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Inmiddels begrepen dat jij een groot voorstander bent of bent geworden van herindelen, waarbij opsplitsen ook een optie is.

Jammer dat je bij de breuk onder zware druk van onder anderen Pijnappels gehandeld hebt zoals je hebt gehandeld en jullie een inschattingsfout hebben gemaakt met alle gevolgen van dien. (inmiddels is het geschiedenis, 'de breuk')

Tijden veranderen gelukkig en regeren is vooruitzien. Je kwaliteiten als bestuurder staan buiten kijf.

Blijf gezond.

Gegroet met veel respect,

Anton Coolen

PS: Aansluiten bij de Vrijstaat Land van Ravenstein kan een alternatief zijn.

Nico Degen

2017-09-19 08:20:05

Niet alleen heeft VHL herindelen goed op de kaart gezet, ook in de behandeling van allerlei algemene zaken heeft zij ter zake kundig en met verve gehandeld. Haar wethouder blijkt een goed bestuurder te zijn die weet waarover hij ons informeert en eventuele problemen te confronteren. eindelijk een partij die de belangen van de burgers naar behoren weet te behartigen.

Roel van Schaijk

2017-09-19 15:56:34

Nico,

VHL heeft herindelen wel degelijk op de kaart gezet, maar ik neem aan dat je hier Progressief Landerd (PL) bedoelde. Een partij die voor goed herindelen was en is.

Roel

anton coolen

2017-09-19 19:19:43

Waarde Roel,

Uiteraard begrijp jij dat Heer Degen VHL bedoelt. Doch blijft onverlet dat Moritz en Ben goede bestuurders zijn.

Kijk naar samenwerking en probeer elkaar niet, zoals voorheen, steeds vliegen af te vangen. Dat past jou zeker niet.

Constructief: Wat mij betreft opsplitsen.

Blijf gezond.

H Heijden

2017-09-22 21:34:26

niemand neemt die antoon serieus of vindt hem leuk .p maker 

anton coolen

2017-09-23 10:58:21

Wat een voorrecht dat U namens iedereen mag spreken. Uiteraard hebt u recht om Uw mening te geven. Dit respecteer ik natuurlijk.

Zit er ergens een beetje oud zeer??  Geeft niet hoor.

U bent altijd welkom aan de Molenaarstraat 57 in Schaijk.

0620000971

Glaasje wijn staat klaar.

Blijf gezond.

Nico Degen

2017-09-25 11:44:52

Als u geachte heer H. Heijden van mening wil wisselen over bepaalde onderwerpen, lijkt mij de karakterisering over wie dan ook met een andere mening, eigenlijk uw mening volkomen te ondergraven. Een simpelweg eenzijdig constateren dat de ander door niemand serieus wordt genomen zonder op diens mening/beweringen in te gaan, geeft aan dat u ongelooflijk lui bent of alleen maar de behoefte heeft om te kwetsen. Beiden dragen in geen enkel opzicht iets bij aan de discussie.

rb

2017-09-25 19:31:14

worden jullie nou nooit eens moe van jezelf . ppffffffff

anton coolen

2017-09-25 20:06:38

rb,

Wat is het toch gemakkelijk anoniem een negatieve mening te geven. Ook U respecteer ik, daar U een mening geeft. Ook voor U staat er een mooi glas wijn klaar.

Blijf gezond.

Nico Degen

2017-09-26 10:02:47

Nee,

U kennelijk wel. immers om na zo een korte zin al ppffffffff te vermelden zonder maar iets over het werk dat raadsleden dag in dag uit ook voor u verrichten, is gelijk aan iets van de zijkant te roepen zonder enig benul te hebben waar het over gaat.   

En blijf a.u.b. bij mij weg en zeker geen glas wijn.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?