Landerd

Moritz Böhmer keert terug in gemeenteraad; Progressief Landerd teleurgesteld

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Voormalig raadslid en wethouder Moritz Böhmer kondigde donderdag aan dat hij terugkeert in de gemeenteraad van Landerd. Hij vult de plek in die onlangs vrijkwam na het plotselinge vertrek van Gerhard Benneker van Progressief Landerd (PL). Böhmer wordt in april officieel geïnstalleerd. 

Opmerkelijk is dat Böhmer niet onder de vlag van zijn oude partij PL terugkeert in de Landerdse politiek. Hij zoekt waarschijnlijk aansluiting bij Jacques Pijnappels, die vorige week zijn biezen pakte bij de progressieven. Het bestuur van Progressief Landerd is 'not amused'. "Wij nemen met grote teleurstelling kennis van het besluit van de heer Moritz Böhmer om aan te treden als onafhankelijk raadslid in de gemeente Landerd", geeft interim-voorzitter Peter Klievink aan. "Aan hem is onlangs deze keuze aangeboden omdat hij – na het vrijkomen van de raadszetel door het eerdere vertrek van ons raadslid Gerhard Benneker – op de eerste plaats staat op de kandidatenlijst van Progressief Landerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. En hoewel de heer Böhmer in 2020 opstapte als wethouder namens onze partij en sindsdien ook geen lid van onze partij meer is, aanvaardt hij nu alsnog deze vrijgekomen positie."

Hierdoor verliest Progressief Landerd, na het opstappen van Pijnappels, opnieuw een zetel in de gemeenteraad die haar door de kiezers in 2018 is toebedeeld. Klievink: "En hoewel dit volgens de juiste procedure is verlopen, had hier toch ook een andere keuze gemaakt kunnen worden die recht doet aan datgene wat de kiezers in 2018 hebben gewild. Progressief Landerd had graag de mogelijkheid gehad om met twee personen met hernieuwd elan in de gemeenteraad de belangen van onze inwoners te kunnen blijven behartigen. Jammer dat dit op deze wijze onmogelijk is gemaakt. Wij betreuren dan ook deze bizarre gang van zaken."

|Doorsturen

G@@f

2021-03-12 14:26:08

Hoe vies worden de spelletjes gespeeld in politiek Landerd? Een burgemeester met 2 petten... Een werknemer (op zijn minst een leidend figuur binnen zijn organisatie -altijd handig een collega op een strategische plek-) van diezelfde burgemeester die terugkeert binnen de raad, maar zijn politieke kleur verraad en die anapsande intern over elkaar struikelt over wat "wel of geen democratie is" na de loze belofte van PL...

Wordt tijd dat er een fusie/annexatie plaats gaat vinden zodat de burger er zijn ding over kan gaan vinden...

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties