Landerd

Minister Ollongren heeft geen problemen met nieuw amendement fusie Landerd-Uden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

DEN HAAG/LANDERD - Minister Kajsa Ollongren (foto) van Binnenlandse Zaken kan leven met het nieuwe amendement om de fusie van de gemeenten Landerd en Uden na twee jaar te evalueren, zo heeft zij woensdag laten weten aan de leden van de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw was fel tegenstander van het eerdere, inmiddels ingetrokken amendement van de Kamerleden Van der Molen (CDA) en Özütok (GroenLinks) om de kern Schaijk bij Oss te voegen, maar met het nieuwe amendement heeft zij minder problemen. "Deze evaluatie is wat mij betreft niet strikt noodzakelijk, maar ik acht haar uitvoerbaar als brede evaluatie van de gehele nieuwe gemeente", schrijft zij aan de Kamer.

"Want hoewel ik begrip heb voor de bijzondere aandacht voor de kernen Schaijk en Reek, zou ik willen voorkomen dat dit ertoe leidt dat de nieuwe gemeente Maashorst met een ‘aangetrokken handrem’ gaat bouwen aan de nieuwe gemeente. Daar staat tegenover dat een zelfbewuste gemeente wat mij betreft moet durven reflecteren op het eigen functioneren. Met de voorgestelde evaluatie wordt recht gedaan aan het gevolgde democratische proces in Landerd en Uden, maar ook aan de zorgen vanuit uw Kamer. Om die reden wil ik het oordeel over dit amendement dan ook aan uw Kamer laten."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties