Landerd

Politiek ondernemerscafé in Wapen van Reek:

Meerderheid partijen ziet Aldi op Reek-Zuid niet zitten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Een meerderheid van de Landerdse politieke partijen ziet de vestiging van een Aldi-supermarkt op bedrijventerrein Reek-Zuid niet zitten. Dat bleek woensdagavond tijdens het politieke ondernemerscafé in Het Wapen van Reek, een gezamenlijk initiatief van MKB Schaijk-Reek en de Zeelandse Ondernemersvereniging (ZOV). "Detailhandel hoort in de dorpskernen thuis, niet op een industrieterrein."

De vestiging van een Aldi op Reek-Zuid is het belangrijkste speerpunt in de verkiezingscampagne van de RPP. "De benadering moet niet zijn 'Nee, tenzij...', maar 'Ja, mits...", meent RPP-voorman Harold van den Broek. De vurige wens van de Reekse dorpspartij voor een Aldi kan woensdag echter op weinig bijval rekenen van de overige Landerdse partijen. Enkel Progressief Landerd geeft aan wel open te staan voor de komst van de discounter naar Reek. "Detailhandel op industrieterreinen kán, vinden wij. Zeker als dat ten goede komt van de leefbaarheid in een dorp", stelt PL-fractieleider Moritz Böhmer.

'Ik schrik hiervan'
"Ik schrik hiervan", reageert MKB-voorzitter Alfons Smits namens de ondernemers vanuit de zaal. "Als je gaat afwijken van het beleid om geen detailhandel te vestigen op industrieterreinen, zijn de beren los. Dat zou een zéér schadelijke ontwikkeling zijn."

'Geen oneerlijke concurrentie'
De overige vier partijen voelen niets voor een Aldi op Reek-Zuid.
"Bedrijven als Aldi horen simpelweg niet thuis op een industrieterrein", zeggen CDA-lijsttrekker Sybren Reitsma en VVD-frontvrouw Madeleine Hoek kort maar krachtig. "Detailhandel hoort thuis in de kernen, anders krijg je oneerlijke concurrentie", vindt Jeroen van den Heuvel, de aanvoerder van de nieuwe partij Maashorst Vooruit. "Als DS97 zeggen wij niet meteen 'het kan niet', maar ook wij staan concurrentievervalsing niet toe", benadrukt de voorman van de Schaijkse Democraten Arie de Kleijn.

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

May

2018-03-09 08:00:46

Natuurlijk zien ze de Aldi niet zitten. Want er zullen wel dealtjes gemaakt zijn. En het past niet in het straatje van de gemeente. Laat de burger maar de rente betalen van braak liggende grond.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties