Landerd

Marnix Bakermans voorgedragen voor herbenoeming als burgemeester Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeenteraad van Landerd heeft donderdag 13 december burgemeester Marnix Bakermans voorgedragen voor herbenoeming voor zijn tweede ambtstermijn. De huidige termijn van burgemeester Bakermans eindigt op 1 april 2019. In een besloten vergadering stemde de raad in met de aanbeveling van de vertrouwenscommissie. In de aansluitende openbare vergadering werd het besluit van de gemeenteraad bekendgemaakt. Via de Commissaris van de Koning gaat de voordracht vervolgens naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

De aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Bakermans is de afgelopen maanden voorbereid door een raadsbrede vertrouwenscommissie. Deze commissie bestond uit de raadsleden Sybren Reitsma (CDA), Jacques Pijnappels (Progressief Landerd), Harry van Tiel (Maashorst Vooruit), Nol de Jong (DS97), Ron Müller (RPP) en Madeleine Hoek (VVD) en werd ondersteund door de raadsgriffier.

Vervolgproces
De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, adviseert de minister van BZK over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. De aanbeveling van de gemeenteraad speelt een grote rol bij dit besluit. Een burgemeester wordt herbenoemd voor een termijn van zes jaar. Als de gemeente binnen deze zes jaar herindeelt, eindigt de ambtstermijn automatisch eerder.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties