Landerd

'Mari's feestje': laatste radio-uitzending van Mari Brouwer op L-FM

Door Erich van der Velden

LANDERD - Afgelopen zondag konden de luisteraars van L-FM voor de laatste keer genieten van het radioprogramma van Mari Brouwer: 'Mari's feestje'. Erich van der Velden maakte een verslag van de laatste radiouitzending.

Bij Mari’s feestje op L-FM was iedereen elke zondag van het jaar tussen 12 en 14 uur uitgenodigd. Je werd er getrakteerd op de heerlijkste muzikale versnaperingen zoals je op een feest gewend bent. Omdat de luisteraar zelf via allerlei kanalen kon aangeven welke muziek er werd gedraaid, was het elke zondag 'ouderwets' gezellig. Een wekelijks feestje waar jong en oud bij wilde zijn, en dat je niet wilde missen.

'Er is altijd tijd voor een feestje' is een van die uitspraken die je met nieuwjaar wenst of tegenkomt op een Delftsblauw tegeltje. Beslist dat Albert Kunnenman, woordkunstenaar en een van de presentatoren van L-FM, een andere uitspraak met dezelfde betekenis heeft met zijn eigen Delftsblauw bordje in de vorm van Bartje.

Mari Brouwer
Mari Brouwer is een DJ in hart en nieren, of beter op zijn Brabants gezegd: een 'ploatjesdrijer'. Het medium radio is in deze digitale moderne tijd misschien een ouderwets medium aan het worden, maar niet voor de oren van de vele trouwe luisteraars die wekelijks afstemden op L-FM. Tien jaar lang heeft Mari de luisteraars voorzien van de mooiste muziek, zoals met wekelijks terugkerende items als 'De dansplaat' en 'De accordeonplaat'.
Bij ieder feest krijg je wel eens een hapje voorgeschoteld waarbij je afvraagt wat het is, voordat je het in je mond stopt. Zo ook bij Mari. Uit een onuitputtelijke eigen verzameling van muziek uit de hele wereld liet hij je kennismaken met muziek uit Zuid-Afrika, Midden-Amerika en alle andere windstreken van de wereld. Alle hapjes die Mari je aanbood waren heerlijk, genieten voor je oor om naar te luisteren.

Streekproducten
De liefde voor muziek werd vooral duidelijk als Mari streekproducten ging draaien. Muziek die de ether nooit zou hebben bereikt, kreeg bij Mari alle aandacht. Altijd ingeleid met de Brabantse tongval en informatie die de luisteraars weer deden verrassen.

Afgelopen zondag 2 januari vierde Mari zijn eigen laatste feestje. L-FM houdt op te bestaan en dat betekent automatisch dat Mari de feestzaal niet meer zal openen. Samen met zijn vaste maatje en goede vriend Geert School at hij de laatste taart, was hij voor de laatste keer de gastheer en schotelde hij zijn gasten nog de heerlijkste muziek voor. Zoals een goede gastheer behoort te zijn, verliet hij als allerlaatste zijn eigen feest met een lach en een traan.

Erich van der Velden

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties