Landerd

Mara Slegers blijft raadslid voor Progressief Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Mara Slegers blijft raadslid namens Progressief Landerd, zo heeft de Schaijkse maandag besloten. Slegers is het enig overgebleven raadslid van de progressieven. Haar collega-raadsleden Gerhard Benneker en Jacques Pijnappels stapten onlangs op bij de partij.

Een aantal weken geleden viel de fractie van Progressief Landerd uit elkaar. "We waren een sterk team en met onze inzet konden we heel veel bereiken voor Landerd, voor Progressief Landerd. Daar kijk ik met trots op terug", vertelt Mara, die in tegenstelling tot Benneker en Pijnappels wél door wil bij PL.
"Toen ik op mijn negentiende aan dit avontuur begon, had ik een mooie visie waardoor ik mezelf verkiesbaar heb gesteld. Ik merkte al snel dat dit ook een juiste beslissing was. Ik sta midden in het verenigingsleven, leiding bij scouting Schaijk, eigen carnavalsclub en als jonge vrouw maak ik een verschil. Een verschil in de politiek, tussen al die mannen. Een verschil in de benadering en een verschil in de manier waarop je politiek wil bedrijven. Ik vond een eigen manier op mij staande te houden in deze politieke cultuur."

'Meer verbindend, minder polariserend'
"Waarom ben ik begonnen aan iets, waarom ben ik begonnen aan de politiek en waarom bij Progressief Landerd?", vroeg Mara zich de afgelopen tijd af. "Wat is de verandering die ik graag wil zien? In ieder geval op een nieuwe manier politiek bedrijven. Meer verbindend, minder polariserend. Als volksvertegenwoordiger zet je je in voor de inwoners, voor Landerd, voor Schaijk, Zeeland en Reek, voor jong en oud. Landerd gaat de finishlijn halen. Laten we dit met trots doen, samen, met moed en voor elkaar."

De rest van het jaar staat Slegers er wel alleen voor in de raad. "De grote vraag was: Ga ik dit alleen doen, ga ik dit alleen kunnen? Het antwoord daarop is ja. Ja, ik ga verder als Progressief Landerd. Ja, dit gaat mij lukken. Ja, dit gaat ons lukken. We doen het samen, samen sta je sterk en samen ben je goed voor elkaar."

'Sprankelend en veelbelovend'
Het bestuur van PL is blij met het aanblijven van Mara Slegers. "Onze partij is heel verheugd dat zij deze beslissing heeft genomen. Progressief Landerd behoudt met Mara een sprankelend en veelbelovend raadslid, die vooral op het sociaal domein van waarde wil zijn. Wij kunnen hiermee ons blijven inzetten om de belangen van de inwoners van Landerd te behartigen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties