Landerd

Kudde afgezonderd in tijdelijke vangwei

Maatregelen na aanval van agressieve taurosstier in Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Een 63-jarige man is zondag 5 januari gewond geraakt tijdens een bezoek aan het begrazingsgebied in De Maashorst. Een taurosstier nam het slachtoffer op de hoorns en slingerde hem door de lucht. Het is op dit moment niet duidelijk welk dier de aanval uitvoerde. Beheerders zijn ter plekke om de kudde te observeren en rangers worden ingezet om extra toezicht te houden. Ze hebben inmiddels een vermoeden om welk beest het gaat. Mocht de stier verontrustend gedrag vertonen, dan wordt het zo snel mogelijk verwijderd uit de kudde.

Stichting Maashorst in Uitvoering heeft het voorval verder in onderzoek. De aanval vond plaats rondom de Karlingerweg. Alle dieren in dat gebied zijn in een tijdelijke vangwei gezet en afgesloten van het publiek om risico’s te verkleinen. "We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen", zegt Hans Vereijken, voorzitter bestuurlijk regieteam De Maashorst. "Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop."

Eerdere aanval
Het is niet voor het eerst dat een tauros een wandelaar verwondt. Vorig jaar maart werd een Zeelands echtpaar aangevallen. De vrouw brak haar enkel en de man liep een flinke jaap in zijn gezicht op. Dit gebeurde aan de Zevenhuizerweg in Zeeland, een klein onderdeel van De Maashorst dat niet is aangesloten op het overige begrazingsgebied. Daar zijn de taurossen destijds weggehaald.

Het begrazingsgebied blijft toegankelijk voor publiek. Wel vraagt de stichting nogmaals nadrukkelijk aan bezoekers om de regel om vijftig meter afstand te houden van de dieren te respecteren.

Oproep getuigen
De beheerders komen graag in contact met getuigen van dit voorval. Hiervoor kan men contact opnemen met Ronald Goderie van Stichting Taurus. Bel met 06-21526598 of stuur een mail naar info@demaashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties