Landerd

Maak jouw buurt zwerfafvalvrij: Opschoondag in Herpen, Keent en Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Op 21 maart vindt voor de achttiende keer de Landelijke Opschoondag plaats. Dit jaarlijkse evenement zorgt er samen met de Brabanders voor dat de provincie zwerfafvalvrij de lente in gaat. Niet alleen particulieren van jong tot oud starten opschoonacties op, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten steken traditiegetrouw de handen uit de mouwen. Zo ook in onder meer Herpen, Keent en Landerd.

NederlandSchoon spoort alle deelnemers aan de Landelijke Opschoondag aan om verder te kijken dan alleen de opschoonacties op 21 maart. Zo kunnen inwoners op de landkaart op www.supportervanschoon.nl een eigen schoongebied vastleggen, waar zij het hele jaar door zorg voor dragen. “Op deze manier houden we Nederland samen zwerfafvalvrij”, zegt Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. “De Landelijke Opschoondag blijft uiteraard de dag waarop we met z’n allen samenkomen en iedereen aan de slag gaat, maar we moeten ons afvragen wat we de andere 364 dagen van het jaar doen om onze leefomgeving zwerfafvalvrij te houden. De plastic soep is aan de orde van de dag en aandacht voor het klimaat wordt steeds urgenter. Wij bieden iedereen de gelegenheid een steentje bij te dragen en een eigen gebied vast te leggen en schoon te houden; van straat of speelplaats tot hele wijk. Op die manier kunnen we ook opgeruimd de zomer, herfst en winter in.”

Landerd en Oss
In de gemeente Oss kun je je aanmelden via www.landschapsbeheer-oss.nl. Er zijn 15 plekken geselecteerd waar wordt opgeruimd, onder meer in natuurgebied Keent en bij de Hertogswetering in Herpen. In Landerd kunnen vrijwilligers zich aanmelden bij Jos Cranen van de gemeente, 0486-458111 of info@landerd.nl
De gemeenten helpen mee door te zorgen voor onder andere plastic verzamelzakken, veiligheidshesjes, handschoenen en/of grijpers. Aan het einde van de dag wordt het verzamelde zwerfafval opgehaald.

Schone Maas
Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de ‘plastic soep’. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom wordt ook langs diverse waterkanten zwerfafval opgeruimd. Denk hierbij aan de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties