Landerd

Lente de Bruijne uit Reek voorleeskampioen van Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Lente de Bruijne (11) van basisschool De Kreek’l in Reek sleepte woensdag 24 februari de felbegeerde titel Voorleeskampioen van Landerd in de wacht. Zij mag de gemeente vertegenwoordigen tijdens de halve provinciale finale op 27 maart in Goirle.

De traditionele Landerdse voorleeskampioenschappen vonden dit jaar vanwege de coronamaatregelen plaats in aangepaste vorm. Dit keer helaas geen dorpshuis vol juichende leerlingen, een voorleestroon en uitbundige spandoeken. In plaats daarvan werden de voorleessessies van de deelnemende kinderen eerder deze maand in huiselijke kring op video vastgelegd door cameraman Nico Verstegen van Landerd TV. De filmpjes werden woensdagochtend in de bibliotheek in Schaijk aan de vakjury vertoond.

Na een spannende strijd riep de jury Lente de Bruijne, die voorlas uit het boek Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten, uit tot winnaar. “Het was een extra moeilijke voorleeswedstrijd, zo zonder publiek”, gaf juryvoorzitter Hans Meijer na afloop aan. “Lente had zich uitstekend ingeleefd in het verhaal en ook haar presentatie was goed. We wensen haar veel succes in Goirle.”

Woensdagmiddag ontving Lente de oorkonde die hoort bij de titel Voorleeskampioen van Landerd en een boekenbon. De overige finalisten waren Thomas Steenbergen van De Wizzert, Loes Stroeken van 't Oventje, Laura Voss van Den Omgang, Mara Geurts van Kessel van De Regenboog en Gitte van der Pluijm van basisschool Vlasgaard.

De voorleeswedstrijd wordt door Landerd TV van woensdag 24 februari 18 uur tot zondag 28 februari 22 uur uitgezonden op ieder even uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties