Landerd

Lekker kletsen met ouderentablet Compaan

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Voor velen geldt dat het 'samenzijn' door corona nog steeds een andere invulling krijgt dan we gewend zijn. Je moet het doen met weinig bezoek en dan meestal met een digitaal tintje. Met de seniorentablet Compaan op tafel ben je toch een beetje samen met anderen, want onlangs is een nieuwe dienst gelanceerd: de kletsknop.

Via de kletsknop kunnen Compaangebruikers die elkaar niet kennen via beeldbellen elkaar ontmoeten en kletsen. Het is best spannend om met een 'vreemde' in gesprek te gaan, maar je hebt in ieder geval één ding gemeen: je gebruikt beiden de Compaan. Wanneer je op de knop drukt, wordt gezocht naar een Compaangebruiker waarmee een beeldgesprek gevoerd kan worden. Dat is iemand die ook op de kletsknop gedrukt heeft. Bij een succesvolle verbinding gaat de camera automatisch aan en begint het beeldgesprek. Het zoeken kan zelf afgebroken worden of stopt na dertig minuten als er geen gesprekspartner is gevonden. Om de privacy te waarborgen, kun je de naam van je gesprekspartner niet zien. Wel wordt de plaatsnaam getoond. Een mooi startpunt voor je gesprek. Meer informatie over de Compaan en alle functies zijn te vinden op http://help.uwcompaan.nl/portal

Kosteloos proberen?
Om kennis te maken met de Compaan mogen inwoners van Landerd hem drie maanden kosteloos gebruiken. Wil je graag meer weten over deze speciale seniorentablet? Neem dan contact op met de preventiewerker uit jouw dorp. In Reek is dat Gertie Theunissen (06-1103 8370 of gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com), in Schaijk is dat Toos Franken (06-30104816 of toos.wijkvpk.zcs@gmail.com) en in Zeeland is dat Helma Vermeer (06-20246024 of helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties