Landerd

Werkgroep Samen Landerd Samen Erbij wil iedereen mee laten doen

'Laten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen erbij hoort in Landerd!'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De werkgroep Samen Erbij is erg blij met de campagne en het platform ‘Landerd voor Elkaar’. Dit sluit heel goed aan bij ambities en de doelstellingen van de werkgroep. "We willen bereiken dat mensen meer echte aandacht voor elkaar hebben en dat iedereen erbij hoort, Samen Erbij dus", vertelt Caren van Donzel, functionaris gezondheid bij de GGD. "Daar zijn we als werkgroep al jaren actief mee aan de slag. We proberen het onderwerp meer aandacht te geven door gesprekken te voeren, te bouwen aan een netwerk en activiteiten te organiseren. Hierbij hebben we niet de illusie dat we alle eenzaamheid kunnen oplossen, maar het zou mooi zijn als iedereen iemands eenzaamheid zou kunnen doorbreken."

De eerste dagen van oktober stonden in het teken van de week tegen eenzaamheid, iets waar de werkgroep in Landerd ook aandacht heeft besteed. "Helaas konden de bijeenkomsten van ‘Samen soepen’ niet doorgaan in verband met de aangescherpte maatregelen van het RIVM", baalt Van Donzel, "maar we hebben in de media wel aandacht besteed aan dit thema met onder meer de actie van de zwaaihandjes."

In een interview met LanderdTV heeft de werkgroep hier meer over verteld. Aan het woord zijn Caren van Donzel en programmamanager Bregje Spijkers-Griffioen. Bekijk de uitzending hier terug.

"Laten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen erbij hoort in Landerd!"

|Doorsturen