Landerd

Filmreportagewedstrijd voor jong en oud

Landerdse Omroep Stichting viert zilveren jubileum met Open Media-dag

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De Landerdse Omroep Stichting (LOS), waar Landerd-TV en Tekst-TV onder vallen, bestaat 25 jaar. De organisatie is van plan uitgebreid stil te staan bij dit zilveren jubileum. Zo is er zaterdag 9 juni een Open Media-dag in Het Wapen van Reek. Tevens worden mensen uitgenodigd om een eigen filmreportage te maken. Dit geldt ook voor basisschoolleerligen.

Zo'n vijftigtal medewerkers/vrijwilligers zetten zich dagelijks in om het plaatselijke nieuws van onder de aandacht te brengen. Ze stellen hun hobby bijna volledig in dienst van de gemeenschap. Wie regelmatig naar Landerd-TV kijkt, weet wat er in leeft in de gemeente, welke zaken de mensen bezighouden, hoe politieke partijen omgaan met de belangen, wie en wat er leeft in de dorpen en hoe er gedacht wordt. De mensen van de LOS zorgen ervoor dat de inwoners van Landerd een mening kunnen vormen en indien nog in actie kunnen komen.

Wat gaat er gebeuren?
Heb je onbekende talenten, een bijzondere hobby of wil je Landerd op de hoogte brengen van iets dat je na aan het hart ligt? Dan is de Open Media-dag wellicht hét moment om daarmee naar buiten te treden. De LOS houdt zaterdag 9 juni van 14 tot 16.30 uur in Get Wapen van Reek een open podium waar iedereen die dat wil, gebruik van mag maken. Maak je dromen waar en laat zien wat je in je mars hebt of wat je intens bezighoudt.
Je optreden of presentatie wordt door de cameramensen van de LOS op video vastgelegd en in de loop van het jubileumjaar verwerkt in speciale uitzendingen. Breng ter ondersteuning zoveel mogelijk familie en vrienden mee. Zij kunnen dan tevens zien en ervaren wat er allemaal bij komt kijken om een uitzending van Landerd-TV te maken. Lijkt je dit iets? Geef je dan vóór 15 mei op via info@landerd-tv.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Maak je eigen reportage
Wil je Landerd op de hoogte brengen van een speciale gebeurtenis, een actualiteit, iets wat jou is opgevallen, iets waar jij je vreselijk aan stoort of nog iets anders? Maak dan een filmpje van zo’n drie à vier minuten en stuur dat eveneens uiterlijk 15 mei in naar info@landerd-tv.nl. Moeilijk? Roep desnoods de hulp in van een van de LTV-vrijwilligers. Er zijn enkele mooie prijzen mee te winnen en bovendien worden de bekroonde filmpjes uitgezonden op Landerd-TV.

Basisschool
Ook leerlingen van de basisschool worden uitgedaagd mee te doen. Als zij een goed idee hebben voor een filmke of een korte reportage kunnen ze de hulp inroepen van cameramensen van Landerd-TV. Er komt dan iemand om de video op te nemen. Die persoon zorgt tevens voor de montage. Het idee en de uitwerking moet van de kinderen zelf komen. Behalve dat ook hier mooie prijsjes beschikbaar zijn, kan heel Landerd mee genieten via Landerd-TV. Aanmelden kan bij Henk de Klein (henk.riadeklein@gmail.com), Ton Cruijsen (toncruijsen@gmail.com) en Rinus van den Heuvel (rinus@vdheuvel.net). Hoe eerder, hoe liever.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties