Landerd

Landerdse mantelzorgers blij verrast met cadeautje

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - In het weekend van 14 en 15 augustus zijn een paar honderd mantelzorgers in de gemeente Landerd in het zonnetje gezet. Zij kregen een bedankkaart en het boekje 'Klein geluk voor de mantelzorger' thuisbezorgd.

De actie is een initiatief van de Mantelzorgwerkgroep Schaijk. "Het is een blijk van waardering voor de intensieve zorg die deze mensen verlenen aan hun naasten", geeft werkgroepvoorzitter Fabienne Huizinga aan. "Het boekje biedt mantelzorgers op een prettige manier inspiratie, steun, troost en praktische suggesties. Verder staan er ook recepten in."

Adriaan Spijkers, Frans van Maren en Frans Oliemeulen zetten aan de hand van de diverse adressen van de mantelzorgers een goede looproute in elkaar. Fabienne: "Voor deze gepensioneerde postbodes is dat een koud kunstje, maar voor ons scheelt het heel wat stappen. Daarna zijn 13 vrijwilligers op pad gegaan om de mooie attentie aan 149 mantelzorgers in Schaijk uit te reiken. Wij wensen de mantelzorgers veel leesplezier."

Wijkverpleegkundige Toos Franken laat weten dat inmiddels ook de mantelzorgers uit Reek en Zeeland het cadeautje hebben ontvangen. "Net als in Schaijk waren ook zij blij verrast met het boekje en reageerden ze heel positief."

|Doorsturen