Landerd

Landerds radiostation L-FM stopt per 8 januari met uitzenden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het door velen geliefde Landerdse radiostation L-FM houdt op te bestaan. L-FM, dat de radio-uitzendingen verzorgt voor de Landerdse Omroep Stichting (LOS), heeft op 8 januari 2022 haar laatste uitzenddag.

L-FM is een zelfstandige organisatie en maakt voor haar radio-uitzendingen gebruik van de uitzendlicentie van de LOS. De radiozender is bijna 20 jaar geleden gestart en draait volledig op vrijwilligers. Wekelijks maken zo’n 20 DJ’s en mensen achter de schermen 17 verschillende radioprogramma’s. Daarmee  heeft L-FM zich in die jaren opgewerkt tot een van de best beluisterde radiostations in de regio.
Door middel van haar trouwe en gewaardeerde adverteerders heeft de zender altijd in haar eigen behoefte kunnen voorzien. Vanwege de aanstaande herindeling van de gemeenten Landerd en Uden hebben de omroepen van de gemeente Landerd (LOS en L-FM) en Uden (Dtv Uden en MFM Brabant) gesprekken gehad over de invulling van de publieke omroep in de nieuwe gemeente Maashorst.
"Hiervan is vorig jaar een beleidsplan opgesteld", vertelt Mari Brouwer (foto) namens L-FM. "Daarin is afgesproken dat het wenselijk was dat L-FM in de huidige situatie werd voortgezet, autonoom doch onder de vlag van Dtv Uden. Bij L-FM ontstaan de komende periode enkele openstaande vacatures die niet op korte termijn ingevuld kunnen worden. Het bestuur van L-FM heeft samen met haar medewerkers tevergeefs geprobeerd om nieuwe vrijwilligers bereid te vinden om deze vacatures in te vullen. Dtv ziet geen mogelijkheid om L-FM in de huidige vorm in de lucht te houden. Vrijwilligers die dat wensen kunnen radio voor de nieuwe gemeente blijven maken door de overstap naar MFM Brabant te maken."

|Doorsturen

Cornelis Jan Keizer

2021-11-12 17:55:33

L-FM is een bijzonder leuke zender en het zou een groot verlies zijn als deze zender verdwijnt in onze regio. 

Cees Keizer

Raadslid UdenPlus en straks voor UdenPlusLanderd

Gerry van der Aa

2021-11-12 18:44:08

Mijn zus stuurt net een afbeelding van een oud uitziende gemakkelijk bedienbare radio, met de vraag of dit niks voor onze moeder zou zijn die maandag 82 jaar wordt. Dan kan ze daar de zender opzetten die Gerry (ik  dus)altijd in de auto aan heeft staan. dat vind ze ze altijd zo'n "blije muziek".

En we hebben vaak samen in de auto gezeten, 2x in de week haalde ik haar op om naar pap op bezoek te gaan, een jaar lang.

Die blije muziek werd verzorgd door L-fm.

Erg jammer dat hij uit de lucht gaat.

jos Cornelissen

2021-11-12 22:59:32

heel jammer! wij hebben ze op onze wekkerradio staan en het was altijd lekker wakker worden met de L-FM-muziek. En 'Op de Rand van Brabant' op zondagmorgen is een uniek programma.

Rini Cornelissen

2021-11-13 13:39:18

Jammer dat weer een kleine maar grote zender wat muziek betreft, moet stoppen omdat het op moet gaan met een grotere omroep.

paul van zuijlen

2021-11-14 11:41:31

dat is  un groot verlies !!  l-fm staat hier 365 dagen per jaar 24 uur per dag aan  vooral de zondagmorgen  met Tinus en Willemien is un reden om thuis te blijven 

Mari van Haandel

2021-11-14 16:58:21

Heel erg jammer dat jullie moeten stoppen, 24 uur 7 dagen luisteren naar gevarieerde muziek, gaan we missen. Bovendien heel gewoon/gezellig gepresenteerd zonder de DJ op de voorgrond. 

Jbos

2021-11-15 16:54:58

Wat jammer dat dit fantatische radio gaat stoppen.

Vanuit het Brabantse Best hebben we jullie met heerlijke muziek

kunnen horen.echt heel jammer.

Martin de Man

2021-11-17 17:10:56

Heel erg dat jullie moeten stoppen, wij hebben de radio standaard op LFM staan 24/7 en we genieten elke dag van de mooie muziek. Deze muziek verveeld nooit. Wij hopen dat jullie een oplossing vinden.

Hans Soulier

2021-11-24 13:22:58

Woon in Nijmegen en sta op camping de Heidebloem in Schayk. Wst zal ik jullie missen. Triest gewoon. Alweer iets wat je dierbaar is te moeten missen. Dank aan jullie allemaal voor zoveel luisterplezier. 

Cinny van Hoogstraten

2021-11-24 17:18:17

Heel jammer dat jullie stoppen; jullie hebben voor veel Landerdse mensen al lang een belangrijke functie....

Bedankt!!

Henk Bouwman

2021-11-25 07:59:04

Wij genieten elke dag van jullie muziek, de playlist die we te horen krijgen vind je op geen enkele zender 

al wonen we in Slijk-Ewijk we stemmen altijd af op jullie en zullen de zender zeken gaan missen.

Bedankt voor de geweldig mooie muziek die wij de afgelopen jaren mochten horen.

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties