Landerd

'Inkoop goed verlopen, maar nog wel wat slagen te maken'

Landerd wil kwaliteit van jeugdhulp verbeteren

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de inkoop en organisatie van jeugdhulp. In de regio Noordoost-Brabant werken 16 gemeenten hiervoor samen. Bureau Significant heeft deze samenwerking en de wijze van inkoop onderzocht. Volgens het rapport is de overgang van de inkoop van jeugdhulp van het Rijk naar gemeenten in onze regio geslaagd. "Wel moeten we werken aan verbetering van de kwaliteit via een effectievere organisatie van de samenwerking rondom jeugdhulp", stelt de Landerdse wethouder Moritz Böhmer.

"In het begin van de samenwerking was het heel belangrijk dat er continuïteit was voor jeugdigen die jeugdhulp ontvingen. En dat we als regio deze nieuwe taken als gemeenten goed met elkaar en met de jeugdhulpaanbieders organiseerden. Dit is goed gelukt", vindt Böhmer. "Maar we wilden de jeugdhulp ook efficiënter en effectiever maken. Dit laatste is nog niet klaar, daarin hebben we nog wel wat slagen te maken. Dit is overigens in heel Nederland te zien, want zulke complexe veranderingen kosten nu eenmaal tijd."

Nu deze nieuwe taak bij de gemeente is geland, wil de wethouder vooral inzetten op het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdhulp. "Daarvoor gaan we opnieuw bekijken welke wijze van regionale samenwerking en inkoop hier het beste bij past. Het rapport geeft hiervoor verbeterpunten."

Begin 2019 besluiten de gemeenteraden over het vervolg van de regionale samenwerking en de wijze van inkopen vanaf 2020.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties