Landerd

Code rood in heel Brabant

Landerd waarschuwt voor zeer hoog risico op natuurbranden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Voor Veiligheidsrisico Brabant-Noord, waaronder ook de gemeente Landerd valt, geldt code rood: zeer hoog risico op natuurbrand. Door de warme temperaturen is het erg droog in de natuur. De kans is aanwezig dat er een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat die zich snel en onvoorspelbaar kan ontwikkelen. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert en vragen iedereens medewerking om natuurbrand te voorkomen.

Als je rook of brand ziet, bel dan direct 112. Een aantal regels die gelden om een natuurbrand te voorkomen:

  • Verleende stookontheffingen voor snoeihout zijn niet meer geldig;
  • In natuurgebieden mag je geen (kook)vuren maken. Ook zijn vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk in deze gebieden niet toegestaan;
  • Houd altijd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of een emmer water;
  • Wees altijd voorzichtig met open vuur, zoals een vuurkorf of barbecue. Dit mag alleen op de speciale picknick- en vuurplaatsen of met toestemming van de terreineigenaar op een ruim verhard of zanderige stuk ondergrond. Maak in droge periodes geen open vuur.
  • Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de barbecue en opgehoopt tuinafval (broei). Parkeer daarnaast uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Meer informatie vind je op www.natuurbrandrisico.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties