Landerd

Theo Hoex wordt formateur

Landerd stevent af op coalitie Maashorst Vooruit-PL-RPP-VVD

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd lijkt af te stevenen op een coalitie van de partijen Maashorst Vooruit (MHV), Progressief Landerd, RPP en VVD, samen goed voor 11 van de 17 raadszetels. Dat is duidelijk geworden uit de verkennende gesprekken die informateur Bas Keijzer (voorzitter van MHV, red.)  de afgelopen dagen voerde met de zes Landerdse partijen. Theo Hoex (foto), voormalig interim-gemeentesecretaris in Landerd, wordt aangesteld als formateur.   

"Op 26, 27 en 28 maart hebben informerende gesprekken plaatsgevonden met alle politieke partijen", geeft Bas Keijzer aan. "Doel daarvan was onder meer het achterhalen van de overeenkomsten tussen partijen, maar ook de tegenstellingen en eventuele breekpunten."
De gesprekken vonden plaats in een prettige en open sfeer, benadrukt Keijzer. "Een coalitie met de partijen Maashorst Vooruit, RPP, Progressief Landerd en de VVD is door een meerderheid van de partijen als voorkeur uitgesproken. Uit de gevoerde gesprekken maak ik op dat deze variant de meeste kans geeft op een werkbaar compromis en daarmee een stabiele coalitie voor de komende raadsperiode."

Bas Keijzer beveelt voormalig interim-gemeentesecretaris van Landerd Theo Hoex aan als formateur. "Een onafhankelijk persoon die bekend is met de Landerdse politiek, die partijen kan verbinden, bestuurlijke ervaring heeft en ook de benodigde scherpte bezit om tegenstellingen tussen partijen te onderkennen."

Coalitieakkoord
Het coalitieakkoord zou volgens informateur Keijzer geschreven moeten worden door de huidige gemeentesecretaris van Landerd, Coen Boode. "Hierdoor wordt onafhankelijkheid van de schrijver geborgd en kan de inhoud van het akkoord tegelijkertijd worden getoetst op juridische, organisatorische en financiële haalbaarheid."

|Doorsturen

May

2018-03-30 22:34:42

Schaijk wil naar Oss.!! Oke doen. En Zeeland en Reek naar Uden !! Oke en opgelost. Niet miepen maar doen, scheelt weer veel geld en geleuter.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties