Landerd

Landerd SpoRtZO wil ouderen met kaartenactie stimuleren tot samen bewegen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Alle leden van de zorgcoöperaties en lokale KBO-afdelingen in Reek, Schaijk en Zeeland ontvangen binnenkort een setje van twee ansichtkaarten in de brievenbus. Het idee hierachter is dat ze iemand uitnodigen om samen een activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld een korte wandeling, een fietstocht of een bezoekje aan de zorgcoöperatie. Hoewel de kaartenactie zich in eerste instantie vooral op senioren richt, kan natuurlijk iedereen er gebruik van maken. Bewegen is belangrijk voor alle leeftijden.

Het initiatief van de kaartenactie komt van Landerd SpoRtZO. Hiervoor doen zij een beroep op de subsidieregeling lokaal sportakkoord. “Het gaat om bewegen in zowel georganiseerde als ongeorganiseerde vorm”, legt buurtsportcoachcoördinator Dominique Palmen uit. “Van een half uurtje wandelen met een buurvrouw tot een kennismakingsles volgen met uw dochter bij een beweegaanbieder in de buurt. We hopen in ieder geval alle vijfenzestigplussers in de gemeente te bereiken. Zij kunnen de ansichtkaarten gebruiken om anderen uit te nodigen om samen te bewegen.”

De kaartenactie wordt op verschillende manieren uitgezet. Alle leden van de zorgcoöperaties en kbo-afdelingen in Landerd ontvangen sowieso een setje in de brievenbus met een bijbehorende flyer vol beweegmogelijkheden bij lokale sport- en beweegaanbieders in de eigen kern. Wie niets ontvangen heeft, maar wel gebruik wil maken van deze actie kan de kaarten vanaf begin oktober op verschillende plekken in de gemeente krijgen, waaronder supermarkten, ontmoetingscentra, het gemeentehuis en diverse wachtruimtes. Neem bij vragen contact op met Dominque Palmen via d.palmen@ssnb.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties