Landerd

Stimuleringsproject moedigt senioren aan fit en actief te blijven

Landerd SpoRtZO en GUUS beweegt verwelkomen Max Vitaal

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd en Uden slaan de handen ineen met Max Vitaal. Max is het fictieve boegbeeld van het gelijknamige sport- en beweegstimuleringsproject dat op 1 juli van start gaat. Dit project moedigt senioren aan fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met de sportaanbieders in Landerd en Uden.

Max Vitaal is een logisch gevolg op de succesvolle projecten Sjors Sportief en Sjors Creatief: twee stimuleringsprojecten die kinderen de kans bieden om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. Dankzij Max Vitaal krijgen 65-plussers voortaan dezelfde kans, maar dan vooral om fit, sociaal en actief te blijven.

Kennismaken met sport en bewegen
Max Vitaal is een initiatief van beide gemeenten, vertelt Dominique Palmen, coördinator bij Landerd SpoRtZO. “Voor zowel gemeente Landerd als Uden vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren vitaal en sociaal actief blijven. Max Vitaal maakt het voor 65-plussers mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

De Sjors-formule
Max Vitaal is onderdeel van de Sjors-formule. Die heeft zich in ruim 120 gemeentes in Nederland al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat senioren zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor kennismakingslessen bij een sport- of beweegaanbieder. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders een uitgelezen kans om nieuwe seniorenleden aan zich te binden. De gemeente Landerd was de allereerste gemeente die het aandurfde om Sjors Sportief binnen te halen. Als dank voor de gekregen kans heeft de Udense organisatie Cultuur- & Sportstimulering Nederland aangeboden om kosteloos en onvoorwaardelijk Max Vitaal voor senioren te gaan opstarten in Landerd.

Het bestaande sport- en beweegaanbod wordt gepresenteerd in het Max Vitaal-boekje. “Om de senioren een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sport- en beweegaanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Palmen. “Op de website www.maxvitaal.eu/aanmelden-aanbieder kunnen ze hun aanbod en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

|Doorsturen