Landerd

Landerd sluit jaarrekening 2019 af met tekort van 2,1 miljoen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd heeft haar jaarrekening 2019 afgesloten met een tekort van 2,1 miljoen. De programmarekening sluit wel af met een positief saldo van 478.278 euro. Dit blijkt uit de jaarrekening 2019 die de gemeente dinsdag aanbood aan de gemeenteraad. 

In 2019 investeerde Landerd opnieuw flink in de dorpen. De gemeente heeft niet alle plannen al uit kunnen voeren. De budgetten die hierbij horen worden doorgeschoven naar 2020. Dat verklaart vooral het uiteindelijke negatieve resultaat op de jaarrekening. Ook zit het verschil in de stortingen naar, en onttrekkingen aan de reserves. Het negatieve saldo op de jaarrekening had Landerd al verwacht. Landerd vangt dit tekort op door gebruik te maken van de aanwezige reserves.

Vol vertrouwen
Wethouder Hans Vereijken is positief over de financiën van zijn gemeente. “Het is ondanks een negatief saldo een positieve jaarrekening. We wisten dat we de reserves aan moesten gaan spreken, omdat we de ambitie hebben onze dorpen écht te versterken. Ik zie ook de financiële toekomst voor onze gemeente dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Projecten
In 2019 stonden veel projecten gepland. Hiervan heeft Landerd bij een aantal flinke stappen genomen. Sport en Spel Reek staat op de rit. De Woonvisie is vastgesteld, de Zorgvisie is afgerond en het herindelingsontwerp is in 2019 ook vastgesteld. Een ander groot project van vorig jaar is Landschap van allure. Vereijken: "We willen Landerd klaarmaken voor de toekomst. In onze dorpen moet het goed wonen, werken, sporten en ontspannen is.”

De gemeenteraad behandelt de jaarrekening in de vergadering van donderdag 25 juni, aanvang 19.30 uur. De jaarrekening 2019 is vanaf woensdag 13 mei te raadplegen op www.landerd.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties