Landerd

Landerd sluit aan bij Stichting Leergeld: meer kinderen kunnen meedoen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd sluit zich vanaf 1 mei aan bij Stichting Leergeld. Dat heeft het college van B en W dinsdag 16 april besloten. Door deze samenwerking kunnen kinderen blijven meedoen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ook als de ouders minder geld te besteden hebben.

Wethouder Moritz Böhmer is blij met deze samenwerking: “Uit contact met Stichting Leergeld bleek dat zij ook aanvragen uit onze gemeente kregen. Ik vind het erg belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen in de samenleving. Mooi dat de Stichting Leergeld nu ook de kinderen uit onze gemeente kan helpen. Landerd heeft hiermee hetzelfde beleid als de omliggende gemeenten. Dit is erg handig voor de scholieren op het voortgezet onderwijs in onze buurgemeenten.”

Voor wie?
Doelgroep zijn kinderen van 4-18 jaar van wie de ouders een laag inkomen hebben – tot maximaal 120% van het bijstandsniveau. Opgeleide lokale vrijwilligers gaan bij gezinnen langs om te horen wat de kinderen nodig hebben, maar wat de ouders (tijdelijk) niet kunnen betalen. Denk hierbij aan sportschoenen, contributie voor een vereniging of een ouderbijdrage voor schooluitstapjes.

Nu meedoen, straks meetellen
Het motto van Stichting Leergeld is 'Nu meedoen betekent straks meetellen in onze maatschappij'. Ze werken nauw samen met organisaties als scholen, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en Jarige Job. De aansluiting door de gemeente zorgt voor een goede aanvulling op het Landerdse minimabeleid. Zo kunnen kinderen van ZZP'ers en agrariërs nu ook worden geholpen. Daar heeft de gemeente zelf niet altijd de wettelijke mogelijkheden voor, maar via Stichting Leergeld kan het wél.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties