Landerd

Nieuwe openbare standplaatsen geopend

Landerd rolt rode loper uit voor campers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Maashorstgemeente Landerd blijft flink aan de weg timmeren op toeristisch gebied. Met de opening van zes openbare camperplaatsen in Reek, Schaijk en Zeeland rolt de gemeente de rode loper uit voor ‘vrije camperaars’.

“De nieuwe openbare camperplaatsen voorzien in een behoefte onder de groeiende groep camperaars”, licht wethouder Ben Maathuis toe tijdens de opening van de camperplaats achter sporthal De Hekel in Zeeland. “Landerd beschikt over een groot aantal campings en recreatieterreinen die in veel gevallen ook plaatsen voor campers aanbieden, maar er is een forse groep camperbezitters die liever niet óp een campingterrein, maar juist in de openbare ruimte of ‘voor de slagboom’ willen staan.”

‘Maximaal 24 uur’
Landerd nam daarom het initiatief om in deze behoefte te voorzien. Dat deed de gemeente in nauwe samenwerking met een aantal plaatselijke recreatieondernemers, brancheorganisatie Recron en de camperclubs NKC en CCN. Maathuis: “Dat heeft geresulteerd in een zestal (semi-)openbare camperplaatsen in Landerd, waar camperaars kunnen overnachten. Het is de bedoeling dat campers hier maximaal 24 uur blijven staan, daarna verwijzen we hen door naar onze recreatieondernemers die camperplaatsen bieden voor langere tijd.”

6 locaties
De 6 openbare camperplaatsen in Landerd zijn gevestigd bij mini-camping Driehuis in Reek, restaurant-zaal Nieuw Schaijk, camping Heidebloem en charmecamping Hartje Groen in Schaijk en bij camping De Heische Tip en sporthal De Hekel in Zeeland. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties