Landerd

Na nieuw blauwtje bij raad

Landerd richt liefdespijlen nu op verenigingen en ondernemers Bernheze

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Raadsleden van de gemeenten Landerd, Bernheze en Uden spraken woensdagavond in De Heische Tip in Zeeland over de vorming van een toekomstige 'Maashorstgemeente'. Waar vanuit Landerd en Uden vrijwel de voltallige raad aanwezig was, gingen vanuit Bernheze slechts 3 van de 21 raadsleden in op de uitnodiging van de Landerdse gemeenteraad.

'We willen de raad van Bernheze verleiden tot het vormen van een nieuwe, groene Maashorstgemeente', zo klonk het afgelopen halfjaar regelmatig vanuit de Landerdse raad. Woensdagavond bleek echter eens te meer dat de raadsleden van Bernheze vooralsnog ongevoelig zijn voor de avances van hun Landerdse collega's. Met nog geen 15 procent opkomst vanuit de raad van Bernheze liep Landerd opnieuw een blauwtje.
Landerd gaat het daarom over een andere boeg gooien en haar liefdespijlen niet zo zeer meer richten op de raadsleden van Bernheze, maar juist op verenigingen, ondernemers en betrokken burgers in die gemeente.

'Prima sfeer'
Hoewel de liefde tussen Landerd en Uden enerzijds en Bernheze anderzijds dus nog niet van twee kanten lijkt te komen, kijkt burgemeester Marnix Bakermans met een goed gevoel terug op de bijeenkomst in De Heische Tip. “Ieder heeft zijn verhaal verteld. Het was een prima sfeer van verkennen en spreken over datgene wat ons bindt. De conclusie van het gesprek met de raadsleden is dat het goed is om het maatschappelijk middenveld van Landerd, Uden en Bernheze bij de vervolgbijeenkomsten te betrekken. Hierbij moet gedacht worden aan ondernemers, instellingen, verenigingen en betrokken burgers. Ik ben heel blij dat collega Hellegers van de gemeente Uden gastheer wil zijn voor de volgende bijeenkomst.”

Volgende bijeenkomst in Uden
Het initiatief voor de bijeenkomst van woensdagavond kwam van de gemeenteraad van Landerd, die in januari besloot om verkennende gesprekken te gaan voeren met de raden van Bernheze en Uden. Hiermee gaf de raad gehoor aan de uitslag van het referendum dat in november plaatsvond. De eerste bijeenkomst vond ook in Uden plaats, dat was in oktober 2015.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties