Landerd

Landerd opent 14 juni Bijenommetje in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In Zeeland is een Bijenommetje ontwikkeld. Op vrijdag 14 juni is de opening van deze bijenroute bij D'n Oven aan de Verbindingsweg 1. Iedereen is welkom.

Het programma begint om 12.30 uur bij D’n Oven, Van daaruit vertrekt een fietstocht via de bijenroute naar De Pastorie. Men dient zelf voor een fiets te zorgen. Na een korte stop daar gaat de tocht verder naar Bijenhotel ‘t Oventje. Hier is om 14.30 uur de officiële opening met een welkomstwoord door wethouder Hans Vereijken. Aansluitend is er een interessante lezing over de belangrijke rol die bijen spelen in de biodiversiteit. Het programma eindigt om 15.45 uur.

Aanmelden kan via info@bureaumartens.nl


Bijenommetje Landerd
De bijenhotels zijn onderdeel van een van de zogenoemde ‘ommetjes’ in het kader van Landschappen-van-Allure. Die ‘ommetjes’ verbinden de dorpen meer met de Maashorst. Hiervoor zijn wandelpaden ontwikkeld van circa 6 à 10 kilometer in en om Zeeland en Schaijk. Ze voeren langs mooie plekken in het buiten gebied. De gemeente Landerd heeft het initiatief genomen om voorzieningen voor bijen te koppelen aan één van deze routes: het Bijenommetje.

12 bijenhotels
Er zijn in totaal 12 bijenhotels, zodat de term Bijenommetje geen loze kreet blijft. Langs de route staan geschikte bomen, struiken en bloemenweiden voor bijen. Er staan infopanelen met informatie over bijen en de specifieke locatie waar het bijenhotel staat. Op de route bevinden zich ook bankjes waar even uitgerust kan worden. 

Het Bijenommetje volgt het wandelrouteknooppuntennetwerk. Op één plek wijkt het er vanaf. Om bij de pastorie te komen vanaf knooppunt 58 dient circa 100 meter afgeweken te worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties