Landerd

Vijf dinsdagen in november

Landerd haalt grof groenafval gratis op

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - In het najaar ontstaat er door snoeiwerkzaamheden vaak veel extra groenafval. Meestal hebben inwoners binnen de bebouwde kom minder mogelijkheden om grotere hoeveelheden groen zelf te composteren. Met het gratis ophalen van dit afval wil de gemeente Landerd inwoners binnen de bebouwde kommen helpen. Mensen uit Reek, Schaijk en Zeeland kunnen een afspraak inplannen op de dinsdagen 2, 9, 16, 23 of 30 november.

Per perceel/woning mag maximaal drie kubieke meter grof groenafval worden aangeboden. Je mag  ook maar één keer groenafval aanbieden. Woon je binnen de bebouwde kom en wil je jouw grof groenafval op laten halen? Dan kun je dit uiterlijk maandag 12 uur vóór de ophaaldag melden. Hiervoor vul je het digitale aanvraagformulier in op de website van de gemeente Landerd.

Wat zijn de voorwaarden voor het gratis ophalen?

  • er moet duidelijk sprake zijn van grof groenafval;
  • het geldt alleen voor woningen (waar het grof groenafval vrijkomt) binnen de bebouwde kommen;
  • je kunt maar éénmaal, per adres, grof groenafval aanbieden;
  • het groen moet zoveel mogelijk gebundeld zijn (lengte ongeveer 1 meter);
  • per woning/perceel mag de hoeveelheid maximaal 3 m3 bedragen;
  • het groen moet zo aan de openbare weg of op de inrit liggen dat de vrachtwagen er bij kan;
  • het groenafval mag pas het weekend vóór de aangemelde ophaaldag op openbaar terrein gelegd worden;
  • het moet gaan om een redelijke hoeveelheid groenafval. Kleine hoeveelheden kun je gewoon in de groene container kwijt.

Er komen veel aanmeldingen binnen bij de gemeente. Hierdoor kan het zijn dat ze het grof groenafval een dag later ophalen. Bied wel altijd het grof groenafval op de gewenste ophaaldag (dinsdag) aan.

Milieustraat Oss
Je kunt het grof groenafval ook zelf wegbrengen naar de Milieustraat aan de Maaskade 28 in Oss. Dit is gratis. Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 15 uur. Legitimatie verplicht. Let op: Voertuigen met bedrijfslogo worden niet toegelaten op de milieustraat.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties