Landerd

Landerd genomineerd voor titel Wandelgemeente van het Jaar 2021

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Landerd is door wandelwebsite www.tevoetonline.nl genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021. Landerd strijdt samen met de gemeenten Loon op Zand (Noord-Brabant) en Roerdalen (Limburg) om de winst in de prestigieuze verkiezing. Stemmen kan via https://tevoetonline.nl/specials/wandelgemeente-van-het-jaar. 

"In de regio hebben vele inwoners al eens de wandelschoenen aangetrokken om ons Oergebied van Brabant, De Maashorst, met eigen ogen te verkennen. Wie dat doet, ontdekt hoe machtig mooi De Maashorst is, en de kans is groot dat je daarmee ook Landerd doorkruist hebt", vertelt Marij van der Leest namens Platform Toerisme Landerd-Uden.

'Pareltje'
Jaarlijks organiseert de online wandelkrant Te Voet Online een enquête over wandelvriendelijkheid, waarbij iedereen kan meebeslissen. Zo’n veertig gemeenten deden dit keer een gooi naar de nominatie. Marij: "Slechts drie worden op basis van de enquête ook daadwerkelijk genomineerd. Voor 2021 zijn dat naast Landerd, Loon op Zand en Roerdalen. Nu moet het goud van de verkiezing enkel nog gewonnen worden met behulp van een overtuigend aantal uitgebrachte stemmen. Hoe mooi zou het zijn als Landerd die titel ten deel valt Want waar anders dan in Landerd kom je tijdens je wandeling wisenten tegen? Waar in Nederland vind je de unieke wijstgronden en historische urnevelden, behalve in Landerd? Hoewel ze voor ons misschien al bijna vanzelfsprekend zijn, mogen we niet vergeten dat juist dát is wat ons gebied zo bijzonder, zo prachtig en zo waardevol maakt. En welke weg je ook bewandelt, je komt altijd weer een ander landschap tegen om je gedachten in te laten verdwalen."
De reporter van Te Voet beschrijft Landerd als 'Een pareltje dat aan het grote publiek ontsnapt is'.

Aanmelden en stemmen
Stemmen op Landerd kan via https://tevoetonline.nl/specials/wandelgemeente-van-het-jaar. De verkiezing sluit op 19 maart om 18 uur. 

 

|Doorsturen

Uw reactie