Landerd

Landerd en Uden nodigen burgers uit om mee te praten over energietransitie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Nederland staat voor een opgave om stevig te verduurzamen. Alle gemeenten hebben daarom afgelopen voorjaar een besluit genomen over hoe zij een bijdrage gaan leveren aan duurzame energie. Ook Uden en Landerd hebben hun ‘energiebod’ aangeleverd. "Nu moeten we aan de slag met onder andere het besparen op energieverbruik en het opwekken van duurzame energie", stellen de beide gemeenten, die burgers uitnodigen om mee te praten over opwekking van grootschalige duurzame energie. Op woensdag 27 januari tussen 15 en 17 uur of tussen 19.30 en 21.30 uur kan men digitaal meeluisteren en -praten over de mogelijkheden van duurzame opwekking van energie in Landerd en Uden. Dit is de tweede digitale sessie over grootschalige zonne- en windenergie in de gemeenten.

De vorige keer, eind november, werd met een aantal inwoners gesproken over de landschappelijke inpassing van windturbines en zonneparken in de gemeente. "Hierdoor weten we dat er bij de deelnemers een voorkeur is voor windturbines en zonneparken dicht bij de netaansluiting. Er is een lichte voorkeur om windturbines en zonneparken te combineren. De deelnemers hebben een sterke voorkeur om het geld uit een gebiedsfonds te besteden aan duurzaamheidsprojecten, zoals isoleren en goedkope duurzame energie."

Wat zijn uw ideeën over duurzame energie?
Men is woensdag 27 januari in de middag of in de avond van harte welkom bij de digitale sessie, laten de gemeenten weten. "We geven een terugkoppeling op de vorige sessie. We hebben een beoordelingsmatrix opgesteld met onder andere input van de inwoners die hebben meegepraat. Daarna willen we het onder andere hebben over wat de landschappelijke inpassingseisen zijn en hoe het proces voor een initiatiefnemer eruit ziet. Hoe vindt de beoordeling van een initiatief plaats? Wat zijn de eisen en wensen? We horen graag uw mening."

Aanmelden
Alle inwoners van Uden en Landerd zijn welkom om digitaal aan te sluiten. Aanmelden kan via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/GRXDBV2

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties