Landerd

Landerd en Grave blijven samenwerken met Uniek Sporten Noordoost-Brabant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/GRAVE - Inwoners met een beperking of chronische aandoening in onder meer de gemeenten Landerd, Grave, Mill en St. Hubert en Oss kunnen ook de komende periode voor gratis beweegadvies blijven aankloppen bij de beweegcoaches van Landerd SpoRtZO, Doe Je Mee, Sport Expertise Centrum en GUUS beweegt je, onderdeel van Uniek Sporten Noordoost Brabant. De gemeenten besloten onlnags hun samenwerking binnen Uniek Sporten Noordoost-Brabant te verlengen.

"In de afgelopen termijn is de samenwerking op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking goed bevallen", laten de gemeenten weten. "Het regioloket heeft zich onder meer ingezet voor de beweeglessen bij zorgcentra en woongroepen tijdens de eerste corona-golf. En ook waren de pijlen gericht op de verbinding met de WMO om te zorgen dat de inwoners het loket beter weten te vinden. Maar bovenal beantwoorden de beweegcoaches vragen van inwoners op het gebied van sport en bewegen en ondersteunen ze bij het vinden van passend sport- en beweegaanbod."

Bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend
Niet voor iedereen is bewegen even vanzelfsprekend. "Terwijl regelmatig bewegen en een gezonde leefstijl nu zelfs belangrijker zijn dan ooit. Door meer te bewegen, gezonder te eten en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Daarnaast zorgt bewegen voor een goed humeur! Ook nu bewegen in groepsverband en bij een vereniging niet mogelijk is, kan de beweegcoach een gratis persoonlijk advies geven om thuis of vanuit huis te bewegen en samen alvast eens te bekijken wat in de toekomst een geschikte beweegvorm zou kunnen zijn."

Gratis beweegadvies
Bij de Uniek Sporten Noordoost Brabant kunnen mensen met een beperking of chronische aandoening terecht voor gratis hulp en advies bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. De beweegcoaches kennen het aangepaste beweegaanbod bij aanbieders in de regio en bijvoorbeeld welke wandelgroepen er actief zijn. Daarnaast kunnen ze ondersteunen bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje. Beweegcoach Anne van Melis is bereikbaar via a.v.melis@SSNB.nl of 06-41759616. Inwoners kunnen haar mailen of bellen voor ondersteuning bij beweegvragen.

Succesverhaal
Meerdere inwoners hebben hier al gebruik van gemaakt. Zo ook een moeder met dochter op het speciaal onderwijs. “Mijn dochter was zoekende naar een sport die bij haar paste. Zelf hadden we ook geen idee wat voor haar mogelijk was. Met hulp van Anne zijn we uitgekomen bij Monkey Moves. Inmiddels is ze daar lid en elke week dat ze heen gaat is ze weer reuze enthousiast. Ze heeft daar echt haar plekje gevonden. En als ik nu ouders op het schoolplein spreek die ook een sport voor hun kind zoeken, stuur ik ze door naar Anne. Wij zijn haar enorm dankbaar dat ze zoveel plezier voor onze dochter heeft gebracht en met Monkey Moves samen deze mogelijkheid heeft gecreëerd.”

 

|Doorsturen