Landerd

Landerd SpoRtZo verzorgt online bewegingslessen in de coronatijd

Landerd blijft in beweging

Door Siem van Merwijk

LANDERD - Sporten in coronatijd, het is en blijft voor velen een lastige opgave. Dat geldt ook voor de bewoners van Compostella waar Landerd SpoRtZo normaal gesproken wekelijks bewegingslessen geeft. Daarom kwamen zij met het bijzondere initiatief om met een eigen online variant van de lessen te komen.

Waar op het gemiddelde kantoor veelvuldig een van de populaire radiozenders te horen zal zijn, klinken in het kantoor van Landerd SpoRtZo tegenwoordig wekelijks de klanken van Boney M, de Zangeres zonder naam en Corry Konings. Waarom? “Omdat onze kijkers het aanvragen!” Anne van Melis en Dominique Palmen voldoen maar al te graag aan de wensen van de deelnemers van hun bewegingslessen, die sinds maart vanuit het eigen kantoor worden gegeven. “Een initiatief dat verrassend goed wordt ontvangen!”

De kracht van nieuwe media
Door het coronavirus was het in de heftigste periodes niet meer mogelijk om de bewegingslessen op locatie te geven in de verzorgingstehuizen. “Logischerwijs brengt dat in deze periode te veel risico’s met zich mee, bovendien stond de regelgeving het ook niet meer toe om fysieke lessen te geven.” Landerd SpoRtZo aarzelde daarom geen moment en besloot over te gaan op online-lessen. “Terwijl dat eigenlijk niet direct bij de doelgroep past, sloeg het verrassend goed aan!”

LanderdTV
Een van de redenen voor het succes is het aansluiten van Landerd TV op het initiatief. Zij nemen de bewegingslessen iedere week op en zenden deze vervolgens op werkdagen om 11 uur uit! “Vrijwel iedereen uit onze groepen van de bewegingslessen kijkt naar Landerd TV, dus dat is een perfect middel om hen te bereiken.”

Het bleek een gouden zet, want de lessen worden fanatiek bekeken. Het is bovendien ook mogelijk om de lessen op ieder gewenst moment terug te kijken, waardoor deelname veel toegankelijker wordt. “Dankzij Landerd TV kunnen we zien hoeveel kijkers we hebben, dat aantal steeg boven onze verwachtingen uit. Alleen al op YouTube doen er meer dan honderdvijftig mensen mee, en daar zitten de reguliere kijkers nog niet eens bij. Dat is dus een aanzienlijk aantal ten opzichte van de fysieke lessen.”

Verzoeknummertjes
In de lessen kan er vanaf de woonkamer worden bewogen samen met de buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZo. Wat dat betreft lijkt het vrij veel op Nederland in Beweging, maar wie denkt dat dit slechts een lokale variant heeft het mis! Waar de NPO kiest voor ongezellige moderne dansmuziek kan bij de video’s van LanderdSporRtZO lekker worden bewogen op muziek die wordt gekozen door de deelnemers zelf.

“Als iemand uit de les Boney M met Daddy Cool aanvraagt dan bewegen we daarop. Dat kan makkelijk, want op ieder ritme is een oefening te bedenken!” Het draaien van verzoekjes werd ook al gedaan tijdens de fysieke lessen, tot groot genot van Anne. “De lach die mensen tijdens het bewegen op hun gezicht krijgen dankzij de muziek is onbetaalbaar, daar doen wij het voor!”

Hoewel een lach van de deelnemers tijdens de online lessen niet te zien is, houden de dames enorm veel plezier over aan hun werk.
“Uit de kijkcijfers en positieve reacties van de mensen halen we genoeg voldoening om door te gaan, dus dat gaan we dan ook zeker doen!” De lessen zullen voorlopig tot eind dit jaar te zien blijven, ook nu de reguliere lessen in de verzorgingshuizen weer zijn hervat Zo blijft het voor iedereen mogelijk om op een geschikte manier te blijven bewegen. “In 2021 gaan we dit initiatief zeker verder uitrollen. In welke vorm is nog niet bekend, maar het aanbod voor ouderen blijft aanwezig.”

Speciale editie
Naast het innovatieve idee om online te gaan blijft Landerd SpoRtZo ook op dat platform vernieuwen. Zo wordt rondom de kerstdagen een speciale bewegingsles uitgezonden. Uiteraard geheel in kerstthema, met als kers op de taart een speciale gast. Burgermeester Marnix Bakermans zal namelijk deelnemen aan de les. Wethouder van Rinsum ging hem al eens voor, en dit ging hem goed af. Benieuwd hoe flexibel de burgemeester is? De beweeglessen zijn dagelijks om 11 uur te zien op Landerd TV of online op hun YouTube-kanaal of de website www.landerd-tv.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties