Landerd

Landerd bindt strijd aan tegen drugsgebruik

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Landerd bindt de strijd aan tegen drugsgebruik. De werkgroep Samen Landerd, Zonder drugs zet zich in om de normalisering van alcohol en drugsgebruik tegen te gaan. "Dit doen we door iedereen op te roepen hierover in gesprek te gaan met elkaar. Is het wel zo normaal om een biertje te drinken als je net heerlijk gesport hebt? Is het wel zo normaal om ‘er wat bij te nemen’ om een hele nacht door te kunnen halen? Blijkbaar is dit voor een grote groep de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig zijn er met ons ook velen die dat niet vinden", laat de werkgroep weten. (foto: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

Burgemeester Bakermans gaat bij de opening van de kermis in Schaijk het gesprek aan over drugsgebruik.

Ook burgemeester Marnix Bakermans zet zich graag in om het onderwerp alcohol en drugs bespreekbaar te maken. Hij draagt daarom de hele week een t-shirt met de teks 'Beter drugsvrij'. Eerder dit jaar gaf de burgervader al aan graag aandacht te willen besteden aan dit onderwerp, maar wel op het juist moment. "En dat moment is nu, in de zomer wanneer de festivals en festiviteiten in volle gang zijn. Het ijzer smeden wanneer het heet is, is volop van toepassing."

De werkgroep wil nu doorpakken. "Vanaf september zullen wij van start gaan met een traject waarbij er op een vernieuwende manier het gesprek gevoerd gaat worden. Vaag? Ja, en dat laten we nog even zo om iedereen later volop te kunnen verrassen. Lees op de website, op LinkedIn, Facebook en in de Arena de voortgang."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties