Landerd

Landerd: bijstand voor zelfstandig ondernemers; tijdelijk versoepelde regeling

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor veel zelfstandig ondernemers. De regering werkt aan een tijdelijke regeling om zelfstandigen, zoals zzp’ers, te ondersteunen. Zo kunnen zij hun bedrijf voortzetten. Deze regeling heet Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). De regeling is nog niet klaar. Vanaf vrijdag 27 maart stelt de gemeente Landerd een (voorlopig) aanvraagformulier open voor de tijdelijke regeling ten behoeve van een aanvraag voor levensonderhoud. Men moet dan in de gemeente Landerd wonen en daar ingeschreven staan.

Tozo is speciaal bedoeld voor zelfstandig ondernemers die financiële problemen hebben door de coronacrisis. De regering doet een moreel appèl op ondernemers om zich echt alleen in die situatie te melden. Het is een uitkering die het inkomen aanvult tot het sociaal minimum voor drie maanden: van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020. Ook als u later aanvraagt, krijgt u de uitkering vanaf 1 maart. De uitkering is een gift en hoeft u niet terug te betalen.

Meer info en aanvraag indienen
Kijk voor meer informatie of het indienen van een aanvraag op https://www.landerd.nl/inwoners-en-ondernemers/ondernemen/bijstand-voor-zelfstandigen-aanvragen-tijdelijk-versoepelde-regeling 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties