Landerd

Land’Arte-kunst bij LanderdTV

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Vier kunstenaars laten in de maand januari hun werk zien bij LanderdTV. De eerste kersteditie is bijzonder goed ontvangen. De serie gaat zeker nog tot begin mei door.

In de uitzending van 6 januari kwamen docent en kunsthistoricus Christ School uit Schaijk met zijn schilderijen en Willie Roks uit Zeeland met haar keramiek aan bod. Willie maakt graag miniaturen van gebouwen. Zo staat de St. Jan op een Bossche Bol en zijn er ook een paar kastelen die een rol speelden in haar leven. Wat in de uitzending niet aan de orde komt is dat deze keramiste slechtziend is en veelal op gevoel werkt. Met behulp van een camera en een beeldscherm wordt de glazuur (de kleuren) aangebracht.

Vanaf 20 januari zijn keramist Toon Derks (foto) uit Schaijk en schilder Wim van Prooijen uit Zeeland te zien. Toon Derks geniet bekendheid om zijn fantasierijke dierfiguren. Wim van Prooijen kenmerkt zich door zijn vrolijke kleurgebruik en het plaatsen van mensen in bijzondere , vaak komische, situaties.

Dit gezamenlijk project van Kunstgroep Land’Arte en LanderdTV omvat minimaal 12 uitzendingen met steeds twee kunstenaars. Gert van Boxtel zal iedere uitzending afsluiten met een gedicht. Deze groep van ruim 20 kunstenaars zou meedoen aan de grote jubileumexpositie in maart vorig jaar. Dat ging uiteraard niet door en dus bood LanderdTV een alternatief.

De uitzendingen zijn te zien van donderdag tot en met zondag op alle even uren van 10 tot 22 uur en op 20 januari om 18, 20 en 22 uur. In de kerstuitzending waren Fon van de Boom, Gert van Boxtel en Ria van Dieten te zien, via YouTube is dat nog terug te kijken.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties