Landerd

Kringloopbedrijven Maasland haalt ook textiel op in Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd werkt sinds 1 januari 2017 samen met kringloopbedrijven Maasland. Op aanvraag van inwoners uit Reek, Schaijk of Zeeland haal het kringloopbedrijf al het onbruikbare en bruikbare, klein en groot, grof huishoudelijk afval gratis aan huis op. Dit geldt ook voor textiel. Hiervoor zijn textielcontainers geplaatst op verschillende plaatsen. Ze worden regelmatig geleegd.

Onder textiel wordt verstaan: kleding, schoenen, tassen, huishoudtextiel, gordijnen en accessoires zoals petten, hoeden, feestkleding en sieraden. In Reek staat de textielcontainer op het pleintje op de hoek van de Mgr. Borretstraat met de Brouwershof. In Schaijk zijn twee containers te vinden; eentje op het Kapelanieplein en eentje bij het gemeentewerf aan de Runstraat 59a. In Zeeland kun je terecht bij de Jumbo. 

Bestemming
Het ingezamelde textiel wordt zo veel mogelijk gesorteerd en verkocht via de winkels van het Kringloopbedrijf. De textiel die niet geschikt is voor verkoop in de winkels in Oss en Heesch wordt doorgezet naar externe partijen. Bijvoorbeeld omdat het vies en/of kapot is. Deze partijen verwerken dit tot industriële producten (zoals poetslappen). Soms is er in de winkels gewoon geen belangstelling voor op zich schone en niet kapotte kleding. Die wordt dan geëxporteerd voor gebruik in landen waar andere eisen aan de kleding worden gesteld, zoals landen in Afrika of het voormalig Oostblok. Dat biedt ook in die landen weer werkgelegenheid. Het doel is om minimaal kleding af te voeren als afval. Dit is goed voor het milieu en zorgt voor extra werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties