Landerd

Kinderen uit groep 7 en 8, meld je aan voor de Keukenbazen Battle

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Welk team mag zich 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? De Keukenbazen Battle 2018 gaat van start. Het is de vierde keer dat AgriFood Capital Keukenbazen organiseert; de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant.

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Topkoks in de jury
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.
Voor alle informatie en aanmelden ga je naar www.keukenbazen.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties